50.000 F1-fans geven Niki Lauda indrukwekkend eerbetoon

REUTERS

Niki Lauda heeft vandaag een indrukwekkend eerbetoon gekregen. Op de tribunes van de Red Bull Ring in Spielberg lagen 50.000 rode petjes klaar voor de toeschouwers van de GP van Oostenrijk, ter nagedachtenis aan de vorige maand overleden F1-legende. Lauda, drievoudig wereldkampioen en voormalig adviseur bij Mercedes, was bekend om zijn rode pet die hij dag in dag uit op had. In het rijderscomplex stond de Ferrari 312T te pronken, waarmee Lauda in 1975 wereldkampioen werd.

Vanochtend raakte al bekend dat de eerste bocht op het circuit met onmiddellijke ingang de ‘Niki Lauda Kurve’ zal heten. De inhuldiging van de bocht vond plaats in het bijzijn van Lauda’s weduwe Birgit en zijn zoon Lukas uit zijn eerste huwelijk. Helmut Marko, grote baas van Red Bull en een nauwe vriend van Lauda, bedacht zijn familie met een miniatuurversie van de bocht.

Helmut Marko (links), met Lauda’s weduwe Birgit en zijn zoon Lukas.
EPA Helmut Marko (links), met Lauda’s weduwe Birgit en zijn zoon Lukas.
EPA
REUTERS
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.