18-jarige jongen die benen verloor bij crash meteen op podium in Formule 3

rv
Billy Monger, de jonge coureur die vorig jaar beide benen verloor in een verschrikkelijke crash in de Formule 4, is bij zijn debuut in de Formule 3 meteen op het podium geëinidigd.

billywhizz on Twitter

P3 Baby! Huge thanks to @CarlinRacing and a special mention for @Chilychilton for helping me make this possible! 🏁 #BillyWhizz

De 18-jarige Brit racet voor Carlin in de Britse Formule 3 in een aangepaste auto. In de raceklasse startte hij vanaf P5, maar toen de finishvlag werd gezwaaid stond Monger op P3. Linus Lundqvist en Nicolai Kjærgaard werden 1 en 2, maar de meeste aandacht ging uiteraard uit naar de man die sinds zijn horrorcrash zonder benen door het leven gaat. 

Monger mocht afgelopen weken al veelvuldig testen met de auto. Hij bedient de wagen met een aangepast stuur. Met een flipper aan de rechterkant geeft hij gas en aan de linkerkant kan hij schakelen. Remmen doet hij met zijn bovenbeen.

BRDC British F3 on Twitter

CHEQUERED FLAG, @L_Lundqvist76 wins, @nicolai_kj second. And wait for it...@BillyMonger IS ON THE PODIUM! What a story here at @Oulton_Park

Na de kwalificatie, waarin hij de 5de plek bemachtigde, postte zijn raceteam Carlin al een filmpje waarin Monger zei blij te zijn. Zijn team sprak in de bijgevoegde tweet al haar waardering uit.

Carlin on Twitter

Can we just stop and take a minute to appreciate what this young man just did - with a smile on his face as always! @BillyMonger qualifies p5 in his return to racing in @BRDCBritishF3 Hear what he had to say.... https://t.co/u7Et5cdgcl
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Hessels

    Als 18 jarige spreekt men over een man in dit geval. Meerderjarigheid geeft hem die "jongen" versie ontnomen, voor altijd! Het is dus geen kind meer, gezien zijn leeftijd, niet?

  • Marie Vandam

    Respect!

  • Charles De Rijcke

    Wat een talent!

Video