"Verstappen reed opeens tijden die onmogelijk waren"

Max Verstappen.
Getty Images Max Verstappen.
Helmut Marko, de technische adviseur bij F1-renstal Red Bull, blikt in het Oostenrijkse blad Motorprofis nog eens terug op de onfortuinlijke botsing tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo in Bakoe. "Dat gevecht was eigenlijk al voorbij."

Marko geeft toe dat hij tijdens de race enkele keren dacht aan ingrijpen, maar toen was het gevecht in principe al voorbij. "En toen pakte Verstappen opeens de overcut, waarbij hij op de oude banden sneller was dan Ricciardo op de nieuwe banden. Dat hadden we nooit verwacht en toen laaiden de emoties opnieuw op", vertelt Marko. 

"Ricciardo begreep niet hoe het kon dat Max er opeens voor zat en wij snapten dat toen ook niet. Theoretisch gezien had hij er anderhalve seconden voor moeten zitten. Maar ja. Dat is typisch Verstappen. Als hij een mogelijkheid ziet, dan gaat hij ervoor. Dan rijdt hij tijden die eigenlijk onmogelijk zijn. Twee ronden voor zijn pitstop zei hij nog dat de banden op waren en op het moment dat hij naar binnen moest, reed hij de snelste tijd in de middensector."

Marko benadrukt dat Ricciardo tijdens de race absoluut niet sneller was dan Verstappen. "Hij kwam dichter bij Verstappen, omdat Max achter Lewis Hamilton zat. Sterker nog, Verstappen was op dat moment van de race sneller, maar door die immense slipstream kwam Ricciardo telkens weer in de buurt."

Met twee dubbele uitvalbeurten in vier Grands Prix staat Red Bull er niet best voor in het wereldkampioenschap en dat had volgens Marko anders moeten zijn. "Want aan onze snelheid in de races ligt het niet."

Max Verstappen en Helmut Marko.
Getty Images Max Verstappen en Helmut Marko.
Getty Images11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter von Wachowski

  Max mag blijven maar gooi Helmut Marko er uit: deze 'specialist' heeft in twee seizoenen F1 geen enkel punt gehaald.

 • Daniel Radermacher

  Dat Max door redbull of door fia nog nooit eruit gegooid is snap ik echt niet! Er zal wal eerst een vreselijk ongeluk moeten gebeuren ☹️

 • jans van Oosten

  Remus we snappen het nu wel. Geen fan van Verstappen. Prima hoor, maar je hoeft niet op elk bericht over hem te reageren. groetjes

 • Moreno Tecchio

  PlayStation sport ! Meer is dat f1 gebeuren niet !

 • ingrid grieten

  Met Max zie je een F1 wedstrijd, met Stoffel kijk je naar een bloemencorso.