'Schumi' achterna: Charles Leclerc pakt vierde pole op rij voor Ferrari in Sotchi

AP
Spa-Francorchamps. Monza. Singapore. Sotchi. Dat zijn dan vier poles op een rij voor Charles Leclerc, de man die bij Ferrari in de voetsporen treedt van Michael Schumacher.

Ook in het mondaine Sotchi, badplaats gelegen aan de boorden van de Zwarte Zee, voelde de Monegask zich als een vis in het water. ‘Schumi’ achterna. Want: Leclerc schreef vandaag met zijn klavertje vier geschiedenis. Liefst achttien jaar was het geleden dat ze bij Ferrari de prosecco mochten bovenhalen voor vier opeenvolgende pole-posities. De laatste die daarin slaagde? De grootste aller tijden: Michael Schumacher in 2001.

Leclerc voegde een stukje F1-geschiedenis toe, maar op euforie viel de Ferrari-piloot niet te betrappen. “De wagen voelde geweldig aan”, aldus Leclerc. “Het is grandioos dat ik opnieuw vanop de pole vertrek. De start wordt morgen echter enorm belangrijk, meer dan op eender welk ander circuit. Focus op de job morgen, en dat van bij het begin.”

Over naar de ‘verliezers’. Lewis Hamilton reed zich in het slot van Q3 naar de tweede startpositie. Onverhoopt, dixit de wereldkampioen. “Het was een zware kwalificatiesessie, die gasten (van Ferrari, red.) gingen er als straaljagers vandoor. Ik had niet verwacht dat ik op de eerste startrij zou kunnen plaatsnemen.” Hamilton tevreden, wat niet gezegd kon worden van Sebastian Vettel. “Blij kan ik hier niet mee zijn”, zei de Duitser. “Ik kon het maximum niet uit de wagen halen en Q1 werd voor mij verstoord.” De ‘schuld’ van Alexander Albon. De Red Bull-piloot crashte in de bandenmuur - met een rode vlag tot gevolg - op een moment dat Vettel aan een snelle ronde bezig was.

Max Verstappen start morgen als negende. De Nederlander zette in Sotchi de vierde tijd neer, maar moet wegens een gridstraf wegens aanpassingen in de motor vijf plaatsen achteruit. De Grote Prijs van Rusland, die aan zijn achtste editie toe is, begint zondag om 13u10. Hamilton won vorig jaar voor de derde maal in Sotchi en is daarmee recordhouder.

AP
EPA
AFP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Heremans

  Ferrari haalt op de rechte stukken 6 km per uur meer snelheid dan Mercedes. Mercedes is, volgevreten van de successen in de eerste 10 races, in slaap gevallen. Ferrari werkte intussen hard en je ziet het resultaat. Hamilton moet slikken, maar wordt uiteraard wereldkampioen voor de 5e keer. Leclerc wordt zijn opvolger.

 • Nancy Boreas

  Proficiat voor charles leclerc formule blijft mijn favorite sport .

 • ALAIN CATRY

  Proficiat ! Een heel mooi foto van Charles en Lewis !

 • willy Adriaenssens

  Leclerc geeft de F1 nieuw bloed in de aderen ,hoop hem ooit eens tegen te komen in MC.

 • Danny Van Eyck

  Leclerc word wereldkampioen in 2020 !