“Michael Schumacher naar Parijs ziekenhuis overgebracht voor geheime behandeling”

Michael Schumacher in 2012.
EPA Michael Schumacher in 2012.
Voormalig F1-wereldkampioen Michael Schumacher is maandag in een Parijs ziekenhuis opgenomen voor een “geheime behandeling”, zo meldt de krant Le Parisien op zijn website.

Schumacher (50) kwam op 29 december 2013 al skiënd zwaar ten val in Méribel, in de Franse Alpen. De Duitser liep daarbij een ernstig hoofdletsel op en belandde in een coma.  Door zijn val is de recordhouder aantal wereldtitels in de Formule 1 volledig verlamd. De afgelopen jaren werd Schumacher in Genève verpleegd.

Volgens Le Parisien is Schumacher deze middag binnengebracht in het Pompidou-ziekenhuis in het zuidwesten van de Franse hoofdstad.  De  gerenommeerde Franse chirurg Philippe Menasche plant een stamceltransplantatie bij Schumacher, luidt het volgens Le Parisien.  Een woordvoerster van de familie onthoudt zich van commentaar.

Schumacher staat geboekt als de succesvolste F1-coureur uit de race-geschiedenis. Hij won het recordaantal van 91 GP's.  Aan het stuur van een Benetton-Renault  werd hij wereldkampioen 1994 en 1995.  Zijn grootste successen behaalde Schumi bij Ferrari waar hij vijf wereldtitels op rij won (2000-2004).
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Parker

  Toch vreemd dat fans denken dat ze RECHT hebben op info.

 • Maria Daems

  Ik duim voor Michael Shumacher . ik hoop echt dat ze hem kunnen helpen om toch nog een redelijk leven te hebben. ik vind het wel erg dat wij fans niets over hem mogen weten wij zijn er toch altijd voor hem geweest en nu doen ze of de fans nooit bestaan hebben. dat vind ik van Corina niet fair. Veel beterschap Schumie

 • Eduard Dierckx

  Ik duim ook voor deze superieure sportfiguur, spoedig en volledig herstel toegewenst!

 • Veronique De Winne

  Feit is , dat je met al het geld van de wereld , gezondheid niet kan kopen . Wel de beste verzorging .

 • Pauline Desmet

  Als je geld hebt kan je idd veel...