Ga naar de mobiele website
^ Top

"McLaren ruilt Honda voor Renault als motorleverancier"

Getty Images
Formule 1-team McLaren beëindigt na het seizoen de samenwerking met Honda als motorleverancier. Voor 2018 gaat de Britse renstal, waarvoor Stoffel Vandoorne uitkomt, in zee met het Franse Renault. Dat melden diverse media, waaronder motorsport.com en Sky Sports. Het nieuws zou deze week, in aanloop naar de GP van Singapore, geofficialiseerd worden.

McLaren werkt sinds 2015 samen met het Japanse Honda, maar een succes is dat allerminst. De voorbije drie seizoenen werd geen enkele keer het podium gehaald. Dit jaar werden Vandoorne en zijn teamgenoot Fernando Alonso slag om slinger in de steek gelaten door de falende motor, tot grote frustratie van de rijders en de McLaren-bonzen.

Honda zou, volgens dezelfde bronnen, komend seizoen motorleverancier worden van Toro Rosso, het kleine broertje van Red Bull.

AFP
BELGA
BELGA8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc D'haese

  Goed en niet goed. Het sterke punt van Renault... motor sterk laten door evolueren is reed sinds drie seizoenen verboden. Dit om de kosten voor alle renstallen te beperken. Belangrijk: Renault was zowat de enige die met een zero budget werkt.

 • Danny Vervloet

  De huidige Renault motor is anders ook geen toonbeeld van kracht en betrouwbaarheid. Dan moet je bij Mercedes en Ferrari zijn.

 • Roger Deprez

  Eindelijk een veel betere motor en dat gaat men zien volgend jaar, want in de F1 is de motor het belangrijkste en dan de piloot en niet anders om,zet Stoffel en Max morgen in een Mercedes en ze rijder ook voor het podium.

 • Nordine Frighem

  Spijtig voor honda maar heeft nu wel lang genoeg geduurd en ik weet niet dat Renault de juiste keuze is er is maar 1 keuze ! Op einde van het seizoen zal Honda wel presteren want dan !!??

 • Michel B

  Max en Stoffel volgend jaar met Renault kan vuurwerk geven

Meld een bug