“Hij zal niet opgeven”: vrouw van Michael Schumacher stelt in zeldzaam bericht dat hij “een vechter” is

Corinna fier op Michael die net de GP van Hongarije heeft gewonnen.
AP Corinna fier op Michael die net de GP van Hongarije heeft gewonnen.
In een emotioneel antwoord op een cadeau dat Michael Schumacher is toegestuurd, geeft Schumi’s vrouw Corinna de fans dan toch weer wat hoop. 

Werkelijk het kleinste detail rond de gezondheidstoestand van Michael Schumacher (49) wordt telkens uitvergroot, zo groot is de drang van de fans naar nieuws rond de zevenvoudige wereldkampioen in het formule 1. Nu komt een onbekende Duitse muzikant naar buiten met het antwoord dat hij kreeg van Corinna Schumacher op een liedje dat hij de familie had gestuurd als blijk van steun. Sascha Herchenbach (38) had dat nummer, getiteld ‘Born To Fight’, gemaakt in de maanden na het tragisch ski-ongeluk van Schumacher op 29 december 2014 in Méribel. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het Duitse magazine Bunte vertelt hij over het antwoord dat Corinna hem had teruggestuurd. “Ik had nooit verwacht een antwoord te krijgen en was zwaar onder de indruk. De brief was handgeschreven en ondertekend door Corinna. Ze schreef dat ze erg dankbaar was voor mijn cadeau en dat het haar en de familie zal helpen in moeilijke tijden. ‘Het is goed dat we zoveel lieve wensen en goedbedoelde berichten krijgen - ze vormen een geweldige steun voor onze familie’, schrijft de Duitse. En dan: “We weten allemaal dat Michael een vechter is. Hij zal niet opgeven.” Belangrijk detail: het exacte tijdstip van het antwoord is onbekend.

EPA

Ook vorige week was er een klein nieuwtje rond Schumacher. Sabine Kehm, de manager en woordvoerster van de familie, liet weten dat ze akkoord gingen om een poster uit te brengen rond de gewezen Ferrari-coureur ter ondersteuning van de ‘Keep Fighting Foundation’, een organisatie geïnspireerd door Schumacher die geld inzamelt voor goede doelen. Op de knappe poster wordt de illustere carrière gevierd van de Duitser, die in totaal 91 races won. Op het beeld zijn Ferrari in 2000, toen hij voor het eerste wereldkampioen werd met de iconische Italiaanse renstal. 

rv

‘Keep Fighting’ is ook de hashtag die de Schumi-fans steevast hanteren en waarnaar dochter Gina Maria vorig jaar in november nog refereerde - opnieuw tot grote hoop van de fans. Maar verder blijft het vooral alarmerend windstil, in die mate dat nieuws soms verkeerd geïnterpreteerd wordt. Zo bleek een bericht als zou Schumacher verhuizen naar Mallorca niet te kloppen. Het ging louter om een vakantiehuis op het Spaanse eiland dat ze gekocht hadden. De verblijfplaats van Schumacher blijft zijn luxevilla aan het meer van Genève, waar naar verluidt een team van vijftien artsen en verplegers voor hem klaarstaat. Een operatie die wekelijks maar liefst 130.000 euro moet kosten. 

Foto uit 2004: Skifanaat Michael Schumacher samen met vrouw Corinna, dochter Gina Maria en zoon Mick in de Alpen.
PN Foto uit 2004: Skifanaat Michael Schumacher samen met vrouw Corinna, dochter Gina Maria en zoon Mick in de Alpen.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiane De Kerpel

  Kijk, indien deze mensen de keuze maken om hun privacy te behouden heb ik daar helemaal geen problemen mee, ze hebben al genoeg miserie sinds jaren, en het is gewoon jammer dat ze hun centjes dan nog moeten opsouperen aan "verzorging" voor hun dierbare : het ware mooier geweest indien ze er anders konden van genieten ! Jammer voor de fans, maar wees toch wat begripvoller aub

 • Kristof Brys

  GP van Hongarije is in 2011 gewonnen door Vettel. Michael reed toen bij Mercedes GP en niet bij Ferrari.

 • Gustaaf Van Zolder

  Erg wat m overkomen is. Maar t is ook belachelijk dat de fans, die hem groot gemaakt hebben, nu al jaren in het ongewisse blijven staan.

 • Bernard De Smeytere

  Keep fightimg Michael, veel sterkte voor de familie Schumacher!

 • Bruno Vancraeynest

  Wat kunnen 15 arsten continu doen aan een mens?