'Grid kids' vervangen voortaan 'grid girls' in Formule 1

AFP
De 'grid girls' zijn met ingang van dit seizoen verleden tijd in de Formule 1, maar de koningsklasse heeft al vervangers gevonden. Voortaan mogen kinderen de laatste minuten voor aanvang van de race het circuit op om hun helden van dichtbij te bewonderen op de startgrid.

 "Dit wordt een onvergetelijke ervaring voor die kinderen", zei Formule 1-baas Sean Bratches. "Stel je voor; ze zijn getuige van de laatste voorbereidingen van hun helden vlak voor de race."

De Formule 1 maakte vorige week bekend dat er een einde komt aan de traditie van sexy geklede vrouwen bij de startopstelling. "De grid girls passen niet meer bij de waarden die we willen uitdragen en de normen van deze tijd", zei Bratches toen. Plaatselijke autosportclubs mogen de kinderen aanduiden die met hun familie de baan op mogen bij de start van een Grote Prijs. Voorwaarde is dat die kinderen al actief zijn in de kartsport. "We maken de droom van onze toekomstige kampioenen al een beetje waar door ze zo dicht bij hun helden te brengen", zegt Jean Todt, voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA).
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Meisjes is seksistisch maar kinderen inschakelen is kinderarbeid.

 • Jan Van Rompaey

  Die meisjes deden toch niets verkeerd.

 • eduard janssens

  Ik schakel pas over om 15u10

 • Dirk Vregels

  Eerst verschuiven ze de starttijd met tien minuten om deze te vullen met reklame en daar voor vullen met kindjes? Ik schakel pas om 15.09 in.

 • Wernet Van broekhoven

  't is toch al een kinderachtige sport geworden laatste jaren