“Formule 1 is veiliger geworden dankzij dood van Ayrton Senna”

Bianca Senna.
EPA Bianca Senna.
De verbeterde veiligheid in de Formule 1 beschouwt Bianca Senna als een belangrijke erfenis van haar oom Ayrton Senna, die morgen precies 25 jaar geleden verongelukte tijdens de Grote Prijs van San Marino op het circuit van Imola.

“De Formule 1 is heden ten dage zo veel veiliger en dat geldt eigenlijk voor alle autosportklassen. De auto's zijn veiliger, zware ongevallen zie je nog zelden”, aldus Bianca Senna tegen het Duitse persbureau DPA.

Bianca Senna beheert in Sao Paulo het Ayrton Senna Instituut, dat kansarme jongeren probeert een betere toekomst te bieden in de Braziliaanse metropool. Ayrton Senna is een legende in de Formule 1. De Braziliaan veroverde drie keer de wereldtitel. Zijn noodlottige ongeval in Imola gebeurde een dag na het fatale ongeval van de Oostenrijker Roland Ratzenberger tijdens de kwalificaties voor de race in San Marino. De dood van de twee coureurs spoorden de autosportfederaties aan tot scherpere veiligheidsmaatregelen in de koningsklasse.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Herman

  Was een groot mens , en een groot kampioen Magic Senna !

 • Paul Mulder

  Volledig eens met marleen bruneel , hij was de allerbeste

 • Nicolas Van Hoecke

  Dankzij dood Senna zou ik niet meteen zeggen. Gewoon een opstapeling van dat de F1 verplichtte om veranderingen te maken.

 • marleen bruneel

  Vanaf die dag geen interesse meer in formule 1 . Senna was de beste