‘Eerlijke’ Max Verstappen speelt pole kwijt voor negeren gele vlaggen na crash Bottas

REUTERS
Max Verstappen is zijn pole-positie in de Grote Prijs van Mexico kwijtgespeeld. De Nederlander van Red Bull wordt teruggezet naar plaats vier voor het negeren van gele waarschuwingsvlaggen in de slotfase van de kwalificaties. “

In de slotminuut van Q3 maakte de Fin Valtteri Bottas een zware crash met zijn Mercedes, in een ultieme poging om de snelste tijd te realiseren. Die stond toen op naam van Verstappen. De Nederlander probeerde zelf ook nog een snellere ronde neer te zetten en raasde voorbij de kapotte bolide van Bottas, terwijl de gele vlaggen betekenen dat een coureur snelheid moet minderen.

Verstappen vertelde tijdens de persconferentie open en eerlijk dat hij de bolide van Bottas had gezien en dat hij geen snelheid had geminderd. Voor de stewards vormde dat aanleiding om alsnog onderzoek te doen en Verstappen om tekst en uitleg te vragen. Opmerkelijk: aanvankelijk zagen de commissarissen geen aanleiding om er een zaak van te maken. 

Verstappen zei verder dat hij geen gevaar zag in zijn actie. “Ik weet wel wat ik doe, anders zou ik geen Formule 1-wagen besturen. In de kwalificaties ga je ervoor. Als ze die rondetijd van mij willen schrappen, dan doen ze dat maar.”

Die eerlijkheid kost hem nu de tweede pole in zijn carrière. De commissarissen bestraften hem en zetten Verstappen drie plaatsen terug op de grid. Hij start zondag vanop de tweede rij.

De Nederlander, die de voorbije twee jaar de Grote Prijs van Mexico won, maakte indruk in de kwalificaties. Met een tijd van 1:14.758 gaf de Red Bull-piloot iedereen het nakijken. Charles Leclerc werd uiteindelijk zijn dichtste belager en schuift door de straf voor Verstappen naar de pole.

AFP

Een frustrerend besluit, dit. Het is doodzonde dat Max deze straf krijgt, want hij reed geweldig’‘, reageerde teambaas Christian Horner. “Door de crash van Bottas zag Max geen waarschuwing op zijn systeem en hij hoorde ook niks in zijn oor.‘’

AFP
REUTERS
REUTERS39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willem Leeuw

  Eerlijkheid hoort ook bij sport. Jammer van de lekke band maar heeft zich uit laatste positie weer mooi naar boven gewerkt. Is driver of the day in populariteitspoll zegt genoeg!

 • jans van Oosten

  Hahaha. Lachwekkend hoeveel mensen zich in België bezighouden met Max Verstappen. Moest het een Koreaan zijn hoorde je hier niemand. De pure afgunst tegen alles dat uit NL komt is echt heel zielig. Sommigen zouden er zelfs professionele hulp voor moeten zoeken. Wat je hier leest is echt onwetendheid en triestigheid samen. Aka België.

 • Erwin Van Roy

  Max had voor de 2de run de snelste tijd. Maar omdat hij bij de 2 de run de gele vlag negeerde zoals hij zelf toegaf in een interview wordt hij met 3 plaatsen bestraft wat logisch is. Maar dat is moeilijk te begrijpen voor de Max fans. En maar afgeven op de criticasters neen reglement correct toegepast.

 • Paul Hendriks

  Jammer dat een Mercedes alleen heel snel rechtuit kan rijden,het bochten werk is duidelijk een probleem en ja natuurlijk is verstappen de snelste op de technische stukken van het circuit is ook niet voor niets al 2 maal winnaar hier en dat met een auto die toch de mindere is van de topteams.

 • Karel Rondou

  eerlijk, laat me lachen. toppunt van arrogantie! gele vlaggen. IK zie ze. IK weet het. IK rij door. IK ben Max Verstappen! kereltje kan we F1 rijden maar hoe? wringt zich naar de top, tikje hier, tikje daar denkt dat hij op autoscooter aan het rijden is. wie kan hem fair play leren?