"Belgische GP blijft voor altijd de mooiste"

HLN.be strikte Williams-piloten Massa en Bottas voor exclusief interview

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Drie dagen voor de start van de Belgische Grand Prix kon HLN.be twee grote namen uit het circuit strikken voor een exclusief interview. Valtteri Bottas en Felipe Massa - beiden van het Britse Team Williams - kwamen met de helikopter aan op de afspraak, en waren vervolgens vol lof over ons circuit. "Het blijft het mooiste van de hele F1-tour", zegt Bottas zelfs.

"Het is belangrijk om in een sport als de Formule 1 rekening te houden met tradities, en het circuit van Spa-Francorchamps is één van die tradities. Jullie hebben altijd al opwindende races gehouden", zegt Bottas. "Zeker voor mij is het hier heel leuk vertoeven. Ik ben een Fin, dus ik hou van de natuur. Hier heb je heel wat bossen en groen..."  

'Old school'-circuit
Ook voor de Braziliaan Felipe Massa is de Belgische GP niet te versmaden. "Ik hou van 'old school'-circuits. Ik hou van deze stijl: de snelle bochten, naar boven, naar beneden,... Het is een moeilijk circuit, maar daar hou ik nu eenmaal meer van dan van de moderne circuits."  

Eden Hazard
Voor Bottas gaat de band met België nog veel verder dan appreciatie voor Spa-Francorchamps. "Ik hou gewoon van dit land. Het eten is hier bijvoorbeeld enorm goed, om van de bieren nog maar te zwijgen!", zegt de Fin. Massa - een echte voetbalfan - kent vooral Eden Hazard. "Ja, hij doet het heel goed tegenwoordig. Het is echt een sterke speler. Ook al ken ik niet zoveel van het Belgische voetbal. Ik volg vooral de Braziliaanse competitie - ik ben fan van Sao Paulo - maar ik kijk soms ook wel naar het Italiaanse, Spaanse, en af en toe ook het Engelse voetbal."

Martini
Martini
Martini