"Als ik Vettel was, zou ik die Kvyat ombrengen"

De manoeuvres van de Russische F1-piloot Daniil Kvyat blijven de gemoederen beroeren. De Red Bull-rijder tikte gisteren in de openingsronde van de GP van Rusland tot twee keer toe de bolide van Sebastian Vettel aan. De Duitser zag zich daardoor genoodzaakt tot de opgave. F1-legende Niki Lauda sprak na afloop van de GP straffe taal over het incident. "Als ik Vettel was, zou ik die Kvyat ombrengen."

Het akkefietje tussen Vettel en Kvyat, gisteren op het circuit in het Russische Sochi, was niet het eerste in zijn soort. Beide F1-piloten kregen het tijdens de vorige GP van China ook al aan de stok met elkaar. De Duitser verweet de Rus toen na afloop dat hij als een gek aan het inhalen was geweest. In Sochi kwam het niet eens zover. Kvyat tikte Vettel vroeg uit de race, met een woedende reactie van de viervoudige wereldkampioen via de boordradio tot gevolg.

Ook Niki Lauda toonde zich geërgerd over het racegedrag van de jonge Rus. "Ik weet niet wat Kvyat heeft bezield", aldus de Oostenrijker aan tv-zender Sky. "Misschien was hij omdat het in Rusland was bijzonder gemotiveerd, maar op die manier kan je toch geen F1-race betwisten. Vettel doet alles juist, Kvyat knalt er gewoon van achter vol tegenaan. Dommer en ergerlijker kun je het niet bedenken. Hij kan toch niet van pure dwaasheid zomaar gaan rijden waar hij wil. Als ik Vettel was, zou ik die Kvyat ombrengen. Al twee races lang is het hetzelfde. Volkomen zinloos rijdt hij anderen van de baan. Daar moet de FIA (Internationale Autosportfederatie, red.) toch eens goed over nadenken."

Niki Lauda.
Getty Images Niki Lauda.
Photo News
EPA