Exclusief voor abonnees

“Alleen Verstappen kan Hamilton aan”: onze man blikt vooruit naar start van nieuwe Formule 1-seizoen

De F1-sterren zijn terug.
HLN De F1-sterren zijn terug.
Zondag begint in Oostenrijk het nieuwe Formule 1-seizoen. Lewis Hamilton – opnieuw uitgesproken favoriet – jaagt op een zevende wereldtitel, een record waarmee hij op gelijke hoogte kan komen met Michael Schumacher. De enige die hem dat kan beletten, is Max Verstappen.
ANP Graphics

Formule 1 start met vier maanden vertraging, door ­Covid-19. Een seizoen dat normaal gezien uit 22 grand prixs zou bestaan, een record dat dus nog even wordt uitgesteld. Als er één zekerheid is, dan wel dat de Formule 1 dit jaar geen 22 GP’s meer gereden krijgt. De coronacrisis zaaide immers chaos en vraagtekens: voorlopig zijn er nog maar 8 grands prixs gepland, en dan nog op voorwaarde dat er geen ­opflakkering van het virus komt. De hoge omes van de F1 hebben de ambitie om dit seizoen minstens 15 GP’s te organiseren. Of dat lukt, staat in geen enkele ­kristallen bol.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Elio Taricani

    De red bull heeft Honda motoren en Honda is de enige die niet zijn gestopt tijdens de Corona crisis zij hebben kunnen doorwerken en verbeteren . Zij met een Honda motor hebben een voordeel .

  • Jan Jansen

    Inderdaad Max is de enige die Hamilton aankan! Max heeft een echte winnaarsmentaliteit! Belgen weten niet wat dat is en denken dat dat arrogantie is!

  • Johan Hendrickx

    Hopelijk niet Verstappen, dan zal zijn arrogantie ongekende vormen aannemen.