Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Fiscaal ‘gunstregime’? Belgische clubs vinden steun in wetenschappelijke studie: “Dringend nuance nodig in het debat”

VoetbalAlle regeringspartijen behalve MR willen het fiscale en parafiscale ‘gunstregime’ voor topsporters aanpassen. Jaarlijks vloeit zo’n 90 miljoen naar RSZ-voordelen, en 110 naar de niet-doorstorting van de bedrijfsvoorheffing. Dat stoot op veel kritiek, maar dat er fiscale gunstregimes bestaan is lang niet abnormaal in Europa, wijst onderzoek van de UAntwerpen en UHasselt uit. “Bovendien gaat het geld hier naar de jeugdwerking, en in het buitenland veel minder.”

25 reacties

 • Philip Van daele

  2 maanden geleden
  Wat een onderzoek ??!! Gewoon pseudo geleerden. Ze spreken zich ook niet uit hoeveel besparing dit aan politie interventies of gezondheidszorg zal opbrengen. Of het psychisch lijden van bepaalde fans zal doen verminderen. Het feit dat bedrijven kunnen investeren in groene alternatieven (ipv het sponsoren van een voetbalploeg). Etc….
 • fre cordier

  2 maanden geleden
  Duidelijk 1 gelobby van de voetbal, die nu ook zogezegde wetenschappers inhuren. Dat het geld naar de jeugdwerking gaat is 1 grote leugen. Nergens is er controle op. En het "geld" van de RSZ, dat niet wordt betaald, gaat enkel in de zakken van de profvoetballers.
 • willem coopman

  2 maanden geleden
  De objectiviteit van de wetenschap mag hier wel even in twijfel worden getrokken, deze hoog opgeleiden vertoeven wel eens in de hoogste kringen van dit balspel! Jeugdwerking? Die spelen spelen op de door de gemeenten aangekochte velden, gebruiken de door de belastingbetaler betaalde infrastructuur om een horeca zaak uit te baten en zich te wassen na de o zo zware inspanningen... Wat gebeurt er met de lidgelden die ouders moeten ophoesten voor dit gedoe?
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  De clubs betalen het bruto loon en de spelers betalen er belastingen op . Eerlijk duurt het langst . Hun zogezegde korte carrière is geen excuus om minder te moeten bijdragen . Zogezegd wonen in Monaco en postbussen afschaffen.
 • Germain De Block

  2 maanden geleden
  Volle pot met terugwerkende kracht laten betalen aan de pseudo vedetjes.