Eventbureau Nick Nuyens helpt bij GP Jef Scherens

BELGA
De 49ste editie van de GP Jef Scherens-Rondom Leuven (cat. 1.1), die op zondag 23 augustus plaatsvindt, is vandaag in Leuven voorgesteld. Nieuw is dat het eventbureau ISEA, met ex-wielrenner Nick Nuyens, de handen in elkaar heeft geslagen met 'De Stoempers', het organiserende comité.

"We willen de GP Jef Scherens-Rondom Leuven wat meer schwung geven", verklaarde Nuyens. "Wij hebben met Lotto-Soudal slechts één WorldTour-formatie kunnen strikken. Maar dat is eigen aan de overvolle wielerkalender. Voor onze jubileumeditie van volgend jaar mag het iets meer zijn, maar ik ben vooral tevreden dat ons deelnemersveld een mix is van jonge ploegen en meer ervaren blokken. Juist dat maakt de GP Jef Scherens-Rondom Leuven zo mooi."

Eerste keer
"Het is de eerste keer dat ISEA samenwerkt met 'De Stoempers'. Iedereen heeft zijn taak en zal die naar behoren vervullen. Die samenwerking kan enkel maar leiden tot nog meer professionalisme. Het is voor mij allemaal vrij nieuw. Als renner stond ik vroeger zeker niet stil bij wat er allemaal nodig was om een wielerwedstrijd van zowat 4u30 te organiseren. Ik sta nu aan de andere kant en weet dat er heel wat werk bij komt kijken, maar ik doe dit graag. Dit is een leuke uitdaging."

Parcours
"Het parcours is hetzelfde gebleven. De renners werken 13 ronden van 14,1 km af met aankomst op de Bondgenotenlaan en passages op de Keizersberg, Lüdenscheidsingel en Wijnpersstraat. Er wordt vertrokken in de schaduw van het statige stadhuis. Wat goed is, hoef je niet te veranderen. Dit is echt wel een heel selectief parcours."