Engeland-Frankrijk gaat door: "Voetbalwereld tegen dit soort wreedheden"

AFP
De vriendschappelijke interland tussen Engeland en Frankrijk gaat als gepland door op dinsdag 17 november in het Londense Wembley. Dat meldde de Franse voetbalfederatie vandaag. "De wedstrijd gaat door'', zei een woordvoerder.

Er was sprake van een annulering wegens de terreuraanslagen in Parijs van gisteren. Er waren onder meer bomexplosies vlakbij het Stade de France, waar Duitsland tegen Frankrijk oefende.

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft zaterdagavond namens zijn spelers en staf zijn steunbetuigingen overgebracht aan Frankrijk. "We zijn allemaal geschokt door de gebeurtenissen in Parijs en we denken aan de slachtoffers en hun geliefden.''

"De Franse voetbalfederatie heeft ons laten weten dat ze willen spelen dinsdag. We respecteren die beslissing en zullen ons voorbereiden, op en buiten het veld. De wedstrijd is een serieuze aangelegenheid maar biedt ons ook de kans om te laten zien dat de voetbalwereld tegen dit soort wreedheden is. Ik weet zeker dat het team en de fans solidair zullen zijn met onze Franse vrienden en beide partijen zullen ondersteunen in deze moeilijke tijd'', aldus Hodgson in een verklaring.

Ook de oefeninterland in Brussel tussen België en Spanje komende dinsdag gaat door, na overleg tussen de voetbalbonden van beide landen. De Belgische bond KBVB liet vandaag weten dat om veiligheidsredenen toeschouwers geen handtassen of rugzakken mogen meenemen. Er wordt extra gecontroleerd aan de poorten van het Koning Boudewijnstadion.