Peru krijgt geen doelpunt toegediend voor deze fase, VAR niet aanwezig.
Volledig scherm
Peru krijgt geen doelpunt toegediend voor deze fase, VAR niet aanwezig. © Futbol Latam TV

En dan greep de VAR niet in: Uruguay gaat naar WK, maar Peru voelt zich bestolen door arbitrage

VoetbalDe hele wedstrijd lang domineren en in de laatste minuut geen doelpunt toekend krijgen: het geluk was niet aan de zijde van Peru. In de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Uruguay ging de bal over de lijn, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed. Na het zien van de beelden was er ook geen VAR-interventie. Peru voelde zich bestolen.

12 reacties

 • Phill Heijdens

  7 maanden geleden
  Duidelijk een doelpunt !! Zelfs enkele centimeters achter de doellijn.
 • jan boden

  12 maanden geleden
  Een VAR kan daar niet over oordelen, daar heb je doellijntechnologie voor nodig.
 • Ronny Severeyns

  12 maanden geleden
  Op basis van deze foto is het heel moeilijk te zien of de bal 100% over de lijn is. Ten eerste moet de foto meer dan 2° tegen de klok worden gedraaid, om hem perfect vertcaal te krijgen. Ten tweede moet je een loodlijn trekken vanaf de voorste rand van de bal tot tegen de grond, en moet je inschatten waar de bal is ten opzichte van het lichaam van de keeper (wss halverwege tss linker- en rechtervoet). Dan kan het best zijn dat de bal de lijn nog raakt.
 • Joël Hendrickx

  12 maanden geleden
  Het WK is toch het allerhoogste voetbalniveau. Waarom gebruikt men geen doellijntechnologie?
 • Marcus Camps

  12 maanden geleden
  Als je aan de hand van de beelden niet voor honderd procent kan zeggen dat de bal volledig achter de lijn is, is het toch geen goal ... Ik geef het hier negentig procent kans kan deze wel achter de lijn is, maar zo werkt het niet. Je moet zeker zijn. Vanuit de positie van de arbiter zie je het waarschijnlijk zelfs helemaal niet.