Fabio Jakobsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabio Jakobsen. © AFP

Een vierkant gezicht en enkel herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Jakobsen, nauwelijks twee jaar na horrorcrash ritwinnaar in de Tour

WielrennenOp 5 augustus 2020 ontsnapte Fabio Jakobsen (25) ternauwernood aan de dood. Maar kijk, nauwelijks iets minder dan twee jaar later staat de Nederlandse sprinter er weer helemaal. En wat nog straffer is: hij lijkt zelfs beter dan ooit tevoren. Met een ritzege in de Tour als nieuwste mijlpaal. Een terugblik op die verschrikkelijke horrorcrash in de Ronde van Polen. “Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood”, doet Jakobsen zijn verhaal, met zijn vriendin Delore aan zijn zijde. “Er is twee keer een priester langs geweest om voor me te bidden.”

17 reacties

 • Davy Sercu

  3 maanden geleden
  De wielrenners zouden de miljoenen uit het voetbal beter verdienen. Vallen en toch verderrijden. De heren voetballers vallen op de grasmat en blijven liggen tot de gele kaart wordt getrokken. Mijn respect voor alle wielrenners.
 • Christiaan GOETHALS

  7 maanden geleden
  Uit het goede hout gesneden, blijkbaar is er geen enkele vorm van angst overgebleven na dat voorval. Bij velen blijft er altijd iets hangen.
 • Pieter Redant

  7 maanden geleden
  Hou nu toch eens op over dat ongeval. Sinds zijn groene trui in de Vuelta van vorig jaar is dat in zekere zin een afgesloten hoofdstuk.
 • Michel Wellens

  1 jaar geleden
  Een drama met een prachtig einde waarin Fabio een ongelooflijk doorzettingsvermogen toont en resultaat met daarbovenop de medici en verzorgpersoneel die dit allemaal weer mogelijk maakten alsook de mensen rond hem die zijn blijven geloven in Fabio. Gewoon prachtig !
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Petje af ! Je moet het toch maar doen zo een crash gedaan hebben in een sprint , en een jaar later terug sprints winnen terug tussen de andere sprinters. Dit getuigd van zeer veel moed en doorzetting.