Duivels 99 procent zeker op ministage naar Qatar: “Voor de vitamine D”

Photo News
Het hing in de lucht en wordt eerstdaags officieel: de Rode Duivels gaan in maart op ministage naar Qatar. “De spelers hebben zon nodig”, zegt de bondscoach. Dat, en Europese tegenstanders. 

Bondscoach Roberto Martínez kon het nog niet met honderd procent zekerheid zeggen. “Zolang er niets getekend is, kan dat niet.” Maar het staat zo goed als vast dat Qatar de bestemming wordt van de Rode Duivels. 

“Het trainingskamp in maart is zeer belangrijk. Twee jaar geleden legden we toen de basis voor onze goede WK-campagne. Vooral voor de jongens die bij hun club minder aan de bak komen, wordt het interessant. Sommigen speelden al 3.000 minuten voor hun club. Voor anderen is het een mogelijkheid hun ritme op te pikken.” 

De oefenwedstrijden zullen niet in België doorgaan. Wel in een land "met veel zon", zegt de bondscoach, want “vitamine D is heel belangrijk - er bestaan veel studies over het heilzame effect ervan”.

Ondertussen blijft de contractsituatie van Martínez onveranderd. “Het enige nieuws is onze focus op het EK ligt.” Komende zomer loopt zijn overeenkomst af. “Op dit moment zijn er geen gesprekken. Maar mijn situatie is op dit moment ook onbelangrijk. Na het EK zullen we wel zien waar mijn toekomst ligt.” 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • louis meuleman

  Louis Meuleman Stop met belasting geld te geven aan de voetbalbond het dient alleen om in luxe te leven en mooie reizen te maken en wat betreft vitamine D als je dagelijks een uur buiten loopt heb ge als jonge mens genoeg vitamine D opgedaan

 • Ivan Smissen

  Met de D van oliedollar!

 • Erwin De Meyer

  En maar zeveren over het klimaat. Wat een komedie allemaal.

 • Wendy Vandereyken

  Die vitamine D is een andere naam voor de dollars die de bond opstrijkt om daar te gaan spelen.

 • michel lauwens

  mannen de bond krijgt een mooie vergoeding om ginder gaan, stond te lezen in de eerdere berichten " Daarmee gaat de bond in op een lucratief financieel bod van de Qatarese voetbalbond"