Djokovic en Ronaldo maken kans op "Oscar van de sport"

PHOTO_NEWS
Op 15 april worden in het Chinese Shanghai de Laureus World Sports Awards uitgereikt, ook wel de "Oscars van de sport" genoemd. Woensdag zijn de zes genomineerden in elke categorie bekendgemaakt.

Bij de mannen gaat het tussen de Servische tennisser Novak Djokovic, de Britse F1-rijder Lewis Hamilton, de Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie, de Britse golfer Rory McIlroy, de Spaanse motoGP-piloot Marc Marquez en de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo.

De genomineerde vrouwen zijn de Nieuw-Zeelandse kogelstootster Valerie Adams, de Noorse langlaufster Marit Björgen, de Ethiopische middellangeafstandloopster Genzebe Dibaba, de Sloveense skiester Tine Maze, de Chinese tennisster Li Na en de Amerikaanse tennisster Serena Williams.

Bij de ploegen zijn de nominaties voor het Europese Ryder Cup-team (golf), de Duitse Mannschaft (voetbal), F1-renstal Mercedes, Real Madrid (voetbal), de San Antonio Spurs (basket) en het Zwitserse Davis Cup-team.

Verder zullen er ook awards worden uitgereikt voor de "Doorbraak", "Comeback", "Andersvalide" en "Actiesportpersoonlijkheid" van het jaar.

Vorig jaar vielen de Duitse F1-rijder Sebastian Vettel en de Amerikaanse zwemster Missy Franklin in de prijzen. Ook Justine Henin (Sportvrouw in 2008) en Kim Clijsters (Comeback in 2010) staan op de prestigieuze erelijst.