Mathieu Valbuena toen hij gisteren de rechtzaal verliet.
Volledig scherm
Mathieu Valbuena toen hij gisteren de rechtzaal verliet. © EPA

“Dit verhaal heeft Valbuena gedood, als sportman en als familieman”: Benzema riskeert 10 maanden voorwaardelijk

VoetbalDag twee van het langverwachte proces over de zogenaamde ‘sekstape’-affaire rond de Franse ex-international Mathieu Valbuena was er een van veel emoties. De vermeende afpersers en de advocaat van Valbuena kwamen aan het woord. Een van de beschuldigden is Karim Benzema, maar die laat zich - ook vandaag weer - vertegenwoordigen door twee advocaten. Mogelijk volgt morgen al een uitspraak over de zaak. Tegen Benzema eist het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden en een boete van 75.000 euro.

2 reacties

 • Koen Govaerts

  1 maand geleden
  Mogelijk vindt hij het niet de moeite zich te tonen omdat de zaak opgeblazen is b.v..
 • eric debanne

  1 maand geleden
  Hij durft zijn kop niet tonen natuurlijk ...🙄 Mooi voorbeeld voor de jeugd ... Zwaar boeten maar vrees dat het niets wordt doofpot in Hij heeft topadvocaten om hem te verdedigen ...!
 1. Onderzoek wijst uit: België levert 1,2% van mannelijke topvoetballers, kans om top te halen 40 keer groter dan vrouw
  Sport
  1

  Onderzoek wijst uit: België levert 1,2% van mannelijke topvoetbal­lers, kans om top te halen 40 keer groter dan vrouw

  Wat is de kans om als man of vrouw de voetbal- of tennistop te halen? Het databureau Magmatic Research onderzocht dat wereldwijd per land: voor België is het genderverschil veel kleiner in tennis dan voetbal, waar een vrouw veertig keer minder kans heeft op de top. “Dankzij media-aandacht voor de Red Flames en een rolmodel als Tessa Wullaert gaat het wel de goede richting uit”, zegt Dominique Monami als pleitbezorgster voor gendergelijkheid in sport.