Exclusief voor abonnees

De vraag van 11,7 miljard euro: welk scenario kiest het IOC voor de Spelen van Tokio?

De olympische vlam arriveerde gisteren in Ishinomaki, Japan. De festiviteiten werden bewust iets kleiner gehouden door de coronacrisis. Niettemin schoven vele honderden kijklustigen aan in lange rijen - wat is dat, een veilige afstand? - voor een selfie met de vlam.
EPA De olympische vlam arriveerde gisteren in Ishinomaki, Japan. De festiviteiten werden bewust iets kleiner gehouden door de coronacrisis. Niettemin schoven vele honderden kijklustigen aan in lange rijen - wat is dat, een veilige afstand? - voor een selfie met de vlam.
Het ene sportevenement na het andere wordt door het coronavirus uitgesteld of afgelast. En toch houdt het IOC halsstarrig vast aan 24 juli als begindatum voor de Olympische Spelen. Waarom eigenlijk? Dat is de vraag van 11,7 miljard euro.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bernard Dieryck

    Veel te veel geld met gemoeid. Daar komt heel de wereld bijeen ASAP zo lang mogelijk uitstellen is de boodschap! Twijfelen is Overantwoord!!

  • wim Goossens

    Wacht tot men in Amerika tot het besef komt dan hun sporters niet af nauwelijks zullen klaar zijn voor de spelen ... Dan zal Trump de Chinezen eerst wel ervan beschuldigen dat dit hun bedoeling was, maar zal het IOC wel over stag gaan en de spelen uitstellen.