BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Tour blijft voorlopig overeind: "Kan achter gesloten deuren"

WielrennenDe Franse minister van Sport Roxana Maracineanu acht het in een interview met 'France Bleu' mogelijk dat de Tour de France achter gesloten deuren zal worden georganiseerd - zonder supporters dus, zoals Parijs-Nice begin deze maand. 

19 reacties

 • Rudy Van Dam

  3 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk dat in deze tijd van ongekende crisis de Franse politiek nog een deur openlaat voor het gelobby van sportevenementen? Als ASO toch zou doorzetten, stel ik voor dat alle TV-zenders beslissen om geen live-beelden van de ritten uit te zenden. Of nog beter: dat de inkomsten van de TV-rechten integraal naar de hulpverleners zou gaan.
 • Rudy Van Dam

  3 jaar geleden
  Toch een beetje hardleers die Fransen. De Ronde zonder publiek: dat lukt toch nooit! Echte supporters zullen altijd wel ergens een achterpoortje vinden om hun idolen van dichtbij en live te zien. En om nog maar te zwijgen van het peloton en de ganse karavaan die gedurende 3 weken heel het land gaat doorkruisen; er moet maar 1 positieve (Corona) renner tussen zitten die dan ongeweten heel het land zal bestuiven met het virus. Er is maar 1 optie: zo vlug mogelijk afgelasten
 • Jan Timmermans

  3 jaar geleden
  Na enig aandringen heeft het IOC besloten om de spelen een jaar uit te stellen. De Fransen zullen het licht ook nog wel zien .
 • Stef De Vos

  3 jaar geleden
  Dit illustreert ook de wijze van het Franse gedrag in de EU. Zint iets la France niet dan gaat het niet door, tenzij grote toegevingen (Duitse hereniging). Een remmende factor in EU-vooruitgang. Bij Duitse hereniging eiste Frankrijk in onderhandelingen met Kohl een deel van de 20 km² grote Oost-Duitse Leuna-chemiefabrieken op. Elf-Acquitaine verkreeg dit en deed grote overname en investeringen met EU-steun ten bedrage van 1,4 miljard Deutsche marken van 1990!
 • Erwin Lauwens

  3 jaar geleden
  En met tienduizenden toeschouwers op de hellingen op mekaar gepakt. Vive la France gaat dus voor op de gezondheid. Voor mij nooit meer deze Sky-show.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Carlo Ancelotti met bemoedigend nieuws over Thibaut Courtois: “Het gaat al beter met hem”
  Voetbal

  Carlo Ancelotti met bemoedi­gend nieuws over Thibaut Courtois: “Het gaat al beter met hem”

  Real Madrid kan morgen op de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League niet rekenen op doelman Thibaut Courtois. De Rode Duivel sukkelt nog steeds met ischias, een zenuwpijn aan de onderkant van zijn rug. Die straalt uit naar zijn linkerbeen. Coach Carlo Ancelotti bevestigde op zijn persbabbel zijn onbeschikbaarheid voor het duel tegen Shakhtar. “Maar het gaat wel al veel beter met hem”, zei hij ook.
 3. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.