Overal waar hij komt, kijkt men op naar Wembanyama. Links is dat z'n coach bij z'n Franse ploeg, rechts hadden ze zelfs een stoel nodig wanneer hij de voetbalmatch tussen PSG en Marseille bijwoonde vorige week.
Volledig scherm
Overal waar hij komt, kijkt men op naar Wembanyama. Links is dat z'n coach bij z'n Franse ploeg, rechts hadden ze zelfs een stoel nodig wanneer hij de voetbalmatch tussen PSG en Marseille bijwoonde vorige week. © AFP

De NBA weet: straks komt de Franse 'alien' (en opzettelijk verliezen zal niet meteen helpen om 'm in te lijven)

NBA“Er zijn spelers die nooit meer hun gelijke zullen kennen. Nooit nog zal er een speler als Shaquille O’Neal komen of Kobe Bryant of Michael Jordan. Deze jongen is van hetzelfde kaliber.” Of hoe de NBA nu al storm loopt voor een 2,20 m lange basketbalsensatie uit Frankrijk. Meet Victor Wembanyama, de knaap die er zelfs voor zorgt dat teams opzettelijk minder presteren om zo een grotere kans te hebben om hem komend seizoen in te lijven.

11 reacties

 • Yves Gysel

  1 maand geleden
  Wanneer James LeBron zich zeer positief uitspreekt over deze jonge kerel, zegt dat eigenlijk alles. De NBA teams zullen staan te springen om hem in te lijven. De omkadering is super professioneel in de NBA. Ze gaan hem rustig laten evolueren en zeker geen risico's nemen om hem te veel speelminuten van in het begin te geven. Wens hem heel veel succes.
 • Eric Maes

  1 maand geleden
  Manu Bol was nog groter, en heeft het nooit gemaakt , toch maar afwachten, met zo weinig kilo's, in deze fysieke competitie.
 • Hervé Vanbilsen

  2 maanden geleden
  Er wacht hem misschien een mooie toekomst in de NBA. Weer een extra Europeaan in de Amerikaanse Topcompetitie. Maar het is niet omdat je tegen een G-Leaque team (B en C ploegen) in de Amerikaanse competitie. Dat je ook doorbreekt op het parket in de NBA zelf. Ik weet ook niet wat die jongen al bewezen heeft in de Europese competitie? In de Euroleague of Champions League basketbal. Hij zal idd nog heel wat spiermassa moeten bij kweken. Maar dat kan op een jaar tijd al zeker haalbaar zijn. Succes!
 • Dave Vets

  2 maanden geleden
  @Koen Hoogstoel ... geen torenhoge lonen ? de10de in de lijst van de NBA zou op de 3de plaats staan bij de voetballers Ze hebben een salary cap, maar die wordt afgekocht door de rijke clubs. Door de gesloten competitie laten clubs zich ook bewust zakken naar de laaatste plaatsen. Kortom, ook niet heiligmakend daar
 • Peter Johan

  2 maanden geleden
  Goed (3-punt) shot ook blijkbaar, maar met zijn huidige fysiek ongetwijfeld toch nog wat frêle t.o.v. andere NBA centers, die (bijna) even lang zijn, maar makkelijk 30 kg meer wegen...