Akcelrod poseert tijdens een bezoek aan het Prinsenpark met een officieel shirt van PSG waarop hij achternaam liet drukken. Foto’s die hij wereldwijd rondstuurt als is hij een nieuwe speler van de Parijse topclub.
Volledig scherm
PREMIUM
Akcelrod poseert tijdens een bezoek aan het Prinsenpark met een officieel shirt van PSG waarop hij achternaam liet drukken. Foto’s die hij wereldwijd rondstuurt als is hij een nieuwe speler van de Parijse topclub. © rv

DE HOAXVOETBALLER (1). "Ze boden me drie jaar lang 15.000 euro. Maandelijks”: hoe amateur Grégoire Akcelrod op buitengewone wijze 22 clubs bedotte

Voetbal‘Filou de foot’. Fake football player. Valsspeler onder voetballers. Predikaten die Grégoire Akcelrod worst wezen. Alles had de Fransman (39) er immers voor over, om zijn droom te verwezenlijken: profvoetballer worden. ‘Pro à tout prix’, zoals de titel van zijn vorig jaar verschenen biografie luidt. Nauwelijks talent, ook letterlijk vierkanten voeten, een vader en dokter die hem het voetballen verboden. Maar uiteindelijk zou hij op geregeld onwaarschijnlijke wijze aan de bak komen in 19 landen over vijf werelddelen heen. Akcelrod: “Plots zag ik mijn foto op de cover van drie verschillende Bulgaarse kranten. Ik maakte me snel uit de voeten.”

2 reacties

 • Linda D'Haese

  5 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp stellen die test niks voor als ze een speler aanwerven als ge maar kunt uitpakken met foto's dat ge bij een top club hebt gespeeld
 • Eddy Van wichelen

  5 maanden geleden
  Geweldig verhaal! Jammer dat hij niet meer clubs heeft kunnen oplichten..heeft er toch maar mooie avonturen aan overgehouden.
 1. Kiezen voor België of voor Marokko, het ‘verscheurende dilemma’ in vier vragen: “99 procent van de spelers zou nu voor Marokko kiezen”
  PREMIUM
  WK VOETBAL
  4

  Kiezen voor België of voor Marokko, het ‘verscheu­ren­de dilemma’ in vier vragen: “99 procent van de spelers zou nu voor Marokko kiezen”

  Vier spelers van het Marokko dat vandaag op het WK tegen de Rode Duivels aantreedt, zijn geboren en getogen in België. Toch kozen zij voor het land van hun (groot)ouders. Vier vragen over de complexiteit van de keuze die voetballers met een Marokkaanse achtergrond moeten maken. “Zij zullen zich nooit meer Belg dan Marokkaan voelen.”