Ronald Koeman buigt het hoofd.
Volledig scherm
Ronald Koeman buigt het hoofd. © REUTERS

De hakbijl is gevallen: Koeman ontslagen bij Barcelona na nieuwe nederlaag

Primera DivisionHet avontuur van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is voorbij. Het bestuur van de Spaanse topclub beëindigde bij monde van voorzitter Joan Laporta de samenwerking met de 58-jarige Nederlander. Enkele uren eerder slaagde Barcelona, dat liefst een ontslagvergoeding van 13 miljoen euro moet ophoesten, er opnieuw niet in te winnen in de competitie. Tegen Rayo Vallecano werd met 1-0 verloren na een treffer van Falcao en een penaltymisser van Memphis. Met 15 punten uit tien duels staat Barça momenteel op een teleurstellende negende plek. Intussen wordt ex-speler Xavi genoemd als opvolger.

22 reacties

 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Het werd tijd dat ie ontslaan zou worden Ze mogen ook die Hollandse spelers wegdoen die hij meebracht ...! Geen meerwaarde voor Barça
 • Linda D'Haese

  3 maanden geleden
  Barcelona is nog maar een meeloper in de Spaanse competitie ondanks meer dan 1miljard schulden hebben ze nog 13 miljoen teveel voor koeman te betalen zijn theoretisch fait moesten normaal degraderen
 • Carol Vander Cruyssen

  3 maanden geleden
  @Bart Meeuws: Yvette heeft gelijk. Is gewoon een schrijffout. Xavi speelde van 1998 tot 2015 bij Barça (en niet tot 2005, zoals in artikel staat). Je verwacht toch van een goede journalist en dito krant, dat ze hun schrijfsels nalezen en dubbelchecken.
 • Lieve Burssens

  3 maanden geleden
  Luuk de Jong! Met alle respect maar is dat een speler voor Barcelona? Hollands favoritisme zeker?
 • Danny Debbaut

  3 maanden geleden
  Eender welke (top)trainer gaat dit monument "in verval" nt zomaar terug op de rails krijgen. De renovatie en grote opkuis gaat de nodige tijd kosten. HET momentum om tal van middelmatige spelers, Barça onwaardig, de deur te wijzen. Heropbouw van het team rond enkele zeer talentvolle jongeren lijkt me de enige gezonde oplossing. DE vraag is of het bestuur voldoende geduld heeft om te "investeren" in de toekomst om stap voor stap recht te kruipen uit het sportief en financieel moeras ..