Links: Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute.
Rechts: de brandweer had de handen vol tijdens de tweede helft van Standard-Anderlecht.
Volledig scherm
Links: Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute. Rechts: de brandweer had de handen vol tijdens de tweede helft van Standard-Anderlecht. © Eleven
Standard STA
5
EINDE
0
Anderlecht AND
 • 20' Goal Nicolas Raskin
 • 27' Goal Marlon Fossey
 • 56' Goal Philip Zinckernagel
 • Yari Verschaeren Goal 2'

De emmer der vernedering is vol: Anderlecht verliest door rellende fans met 5-0 op Standard, Pro League legt RSCA 50.000 euro boete op

Jupiler Pro LeagueNa 60 minuten stond Standard-Anderlecht 3-1 in de Jupiler Pro League. Voor de groene tafel wordt dat 5-0 - met dank aan vuurwerkgooiende Anderlecht-fans. De Pro League legt RSCA nú al 50.000 euro boete op en het bondsparket zal optreden. De stoel van Felice Mazzu wankelt ondertussen meer dan ooit.

237 reacties

 • Louis Dierckx

  3 maanden geleden
  De voetbalfanaten hebben de gemeenschap alweer met een geweldige financiële kost opgezadeld.
 • GILLIS VAN LAETHEM

  3 maanden geleden
  Zelfde straf voor Standard vermits zij verantwoordelijk zijn voor wat er in hun stadion binnengebracht word , bekijk ook vorige matchen !
 • Bart Deschepper

  3 maanden geleden
  50000€ boete. Wat een lachertje. Minstens 3 thuismatchen achter gesloten deuren, dat doet pas pijn. In de lagere klassen gebeurt dat direct. Lokeren, Beerschot kan ervan meespreken. Anderlecht zal wel weer mild wegkomen danzij enkele machthebbende personen.
 • Marc Van Cutsem

  3 maanden geleden
  Wat doet de veiligheid om te vermijden dat vuurpijlen enzo tegen te houden en in beslag te nemen, personen die in het bezit zijn van deze wapens zouden onmiddellijk moeten gestraft worden en onmiddellijk een station verbod van minstens 7 jaar.
 • Rik Merckx

  3 maanden geleden
  Het einde van een vroegere grootheid van het Belgische voetbal, welkom in het amateurs voetbal, Union of RWDM zal jullie definitief wegvegen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?
  24

  Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?

  Komend weekend is Hoogerheide het toneel voor de wereldkampioenschappen veldrijden. De apotheose van de crosswinter, met bij de mannen elite het verwachte titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Heeft u nog geen kennisgemaakt met het parcours? Of weet u niet precies wie (en in welke categorie) aan de start verschijnt? Met onderstaande gids bent u helemaal mee. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan de Gouden Cross en kans maken op fantastische prijzen!
 1. Stengs krijgt in beroep mildere straf: Antwerp-speler drie wedstrijden geschorst en één met uitstel
  Play
  Antwerp
  61

  Stengs krijgt in beroep mildere straf: Ant­werp-spe­ler drie wedstrij­den geschorst en één met uitstel

  De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft vrijdagavond vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, en 3500 euro boete opgelegd aan Antwerp-speler Calvin Stengs. De Nederlander kreeg afgelopen zondag rood voor een slag in de richting van Anderlecht-speler Amadou Diawara. Eerder legde het Disciplinair Comité vier speeldagen effectief op, in beroep wordt de straf afgezwakt.
 2. Liefst acht Nederlandse veldrijdsters verdelen zondag allicht de WK-medailles: “Puck springt als een van de weinigen over de balken. Dat is een voordeel”
  WK veldrijden

  Liefst acht Nederland­se veldrijd­sters verdelen zondag allicht de WK-medailles: “Puck springt als een van de weinigen over de balken. Dat is een voor­deel”

  Titelverdediger Marianne Vos is geblesseerd en Shirin van Anrooij verkiest de beloften. Zo blijven nog acht Nederlandse veldrijdsters over om zaterdag in Hoogerheide de WK-medailles te verdelen. Sophie de Boer reed negen WK’s en is nu analist en interviewer bij VTM en PlaySports. Ze schat de kansen van haar landgenotes in. “Net als bij de mannen wordt het bij de dames ook fifty-fifty.”