De Buyst aan het feest in Ronde van Wallonië, Teuns neemt de leiding in het algemeen klassement

belga
Jasper De Buyst (Lotto Soudal) heeft de tweede etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. Na 192,8 kilometer tussen startplaats Chaudfontaine en aankomstplaats Seraing was De Buyst de snelste in een massaspurt. Hij liet de Deen Michael Morkov (Katusha) en de Fransman Justin Jules (WB Veranclassic) achter zich. Dylan Teuns (BMC), zaterdag derde in de eerste etappe, neemt de leiderstrui over van de Fransman Benjamin Thomas (Armée de Terre).

Een vlucht van vijf renners kleurde de overwegend vlakke etappe. Onze landgenoot Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) trok mee in de aanval en kreeg de Deen Hansen (Aqua Blue) en de Fransen Roux (FDJ), Geniez (AG2R) en Turgis (Cofidis) mee als gezelschap. Het vijftal kreeg maximaal een kleine drie minuten voorsprong, maar werd in de slotfase opnieuw ingehaald.

Het peloton maakte zich op voor een massaspurt, maar vlak daarvoor reed leider Thomas lek. De Fransman slaagde er niet meer in terug te komen en verspeelde zo zijn leiderstrui aan Dylan Teuns. In de sprint voor de zege stond er geen maat op De Buyst. Voor de 23-jarige Vlaams-Brabander is het de tweede zege van het jaar, na eerder de Heistse Pijl.

TDW