Exclusief voor abonnees

De beste van de wereld zijn, zo weinig levert dat op

Ze mag zich de beste van de wereld noemen, maar rijk zal Nina Derwael (19) niet worden van die 2.725 euro die ze overhoudt aan haar gouden WK-medaille.
BELGA Ze mag zich de beste van de wereld noemen, maar rijk zal Nina Derwael (19) niet worden van die 2.725 euro die ze overhoudt aan haar gouden WK-medaille.
Ze mag zich de beste van de wereld noemen, maar rijk zal Nina Derwael (19) niet worden van die 2.725 euro die ze overhoudt aan haar gouden WK-medaille. Als ze haar wereld­titel echt had willen verzilveren, had ze moeten gaan tennissen of zwemmen of paardrijden of surfen. Al kan het nog erger, want er zijn een pak olympische sporten waar een wereldtitel helemaal geen centen oplevert. Een overzicht.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Marien

  Schande , de beste van de wereld in turnen , das echt topsport , zou schoon verloning tegenover mogen staan . En ie egotrippers - voetballertjes worden overstelpt met euro’s , en stralen ook uit dat ze de man zijn . En degoutand krijg je er van van da opgeklopt gedoe ! Gtrz

 • Piet Peters

  Als de grootverdieners (voetbal, tennis, F1, golf, ...) een grammetje échte sportiviteit zouden kennen, was er al lang een fonds opgericht om een percentje door te sluizen.

 • Tom Vandensavel

  Het lot van een topsporter kan soms triestig zijn

 • Toran Korshnah

  Schandalig betaald. Het is en blijft een onwaarschijnlijke prestatie. Als je daarmee je rekeningen moet betalen ga je niet ver lopen. Voetbal en tennis stellen niets voor in vergelijking met turnen. Nina is een topper.

 • Ivo Torfs

  Ze is nog zeer jong, ze kan nog altijd kiezen voor een beter betaalde sportbeoefening. Ik zou niet twijfelen met zo'n doorzettingsvermogen en talent.