David Moyes verhoord voor agressie in wijnbar

GETTY
De Schot David Moyes, ex-coach van de Engelse topclubs Manchester United en Everton, is vandaag door de Britse politie ondervraagd over zijn aandeel in een vermeend geval van agressie op een 23-jarige man in een wijnbar. Dat maakte Sky News bekend.

Het vermeende incident tussen de 51-jarige Moyes en de 23-jarige man zou woensdagavond hebben plaatsgevonden in een wijnbar in Clitheroe (Lancashire). "De politie is een melding van agressie in wijnbar 'Emporium' in Clitheroe aan het onderzoeken. Agenten kwamen woensdagavond omstreeks 22 uur ter plaatse. Getuigen vertelden hen dat een 51-jarige man een 23-jarige man had aangevallen. Het slachtoffer had geen verzorging nodig. Het onderzoek is nog aan de gang en een aantal personen wordt nog ondervraagd om de omstandigheden van het incident te verduidelijken. Momenteel zijn er dan ook nog geen arrestaties verricht", zei een woordvoerder van de plaatselijke politie aan Sky.

David Moyes werd eind april ontslagen als coach bij Manchester United, de club van Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj. Moyes was pas sinds het begin van vorig seizoen aan de slag bij ManU. Daarvoor was hij elf seizoenen coach van Everton.

Op Old Trafford werd de Schot opvolger van zijn legendarische landgenoot Sir Alex Ferguson, die er 26 jaar de sportieve baas was. Moyes tekende in mei 2013 een contract voor zes jaar. De slechte resultaten deden hem evenwel de das om.