David Beckham en Sir Alex Ferguson voor benefietmatch terug naar Old Trafford

Beckham is binnenkort nog eens op Old Trafford te bewonderen
GETTY Beckham is binnenkort nog eens op Old Trafford te bewonderen
Manchester United-iconen David Beckham en Sir Alex Ferguson zijn op zaterdag 14 november opnieuw te bewonderen op Old Trafford. Dat hebben de Mancunians vandaag laten weten op de clubwebsite.

In een benefietwedstrijd ten voordele van UNICEF zal 'Becks' een team van spelers uit Groot-Brittannië en Ierland aanvoeren. Zij nemen het op tegen een ploeg uit de 'Rest van de Wereld', met Zinédine Zidane als absolute smaakmaker. (Ex-)topcoaches Ferguson en Carlo Ancelotti nemen het trainerschap op zich, de partij wordt in goede banen geleid door de voormalige Italiaanse topref Pierluigi Collina.

"Ik ben blij dat mijn vriend 'Zizou' net als mij een ploeg zal leiden, het worden twee teams vol vrienden en ploegmaats, in het beste stadion ter wereld", zei Beckham - een Goodwill Ambassador van UNICEF - op de website van de Red Devils. De opbrengst van de 'Match for Children' gaat naar UNICEF en dient om de meest kwetsbare kinderen ter wereld te kunnen steunen.

Beckham verstopt wijn
Sir Alex Ferguson heeft trouwens nog altijd een bepaalde macht over Beckham. Onlangs kwam 'Becks' zijn oude trainer voor het eerst sinds jaren tegen op een feestje. De inmiddels 40-jarige Brit stond daar met een glas wijn in zijn handen, maar toen hij 'Fergie' zag, verborg hij de wijn meer dan twintig minuten achter zijn rug.

Tegen BBC Radio 1 verklaart Beckham dat "het erger was dan alcohol drinken in het zicht van je ouders". Of Ferguson, een zeer erkend wijnliefhebber en ook bezitter van een wijngaarde, commentaar had op de keuze van zijn voormalig pupil is onbekend.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus