Links: Peter Wright in 1995. Rechts: Wright op het WK.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Peter Wright in 1995. Rechts: Wright op het WK. © rv/Photo News

‘Dancing Dimi’ stootte in de World Matchplay-finale op de opvallendste darter ter wereld: waarom speelt Peter Wright altijd met excentrieke kapsels en outfits?

DartsDimitri Van den Bergh stootte op een oersterke Peter Wright in de finale van de World Matchplay. De Schotse ex-wereldkampioen is ongetwijfeld de meest kleurrijke figuur uit de dartssport. Maar wie schuilt er achter die hanenkammen en opvallende outfits? Een portret van ‘Snakebite’.

10 reacties

 • Eduardo Van hoyweghen

  2 maanden geleden
  Als Wright het niveau haalt zoals hij tegen MVG gespeeld heeft dan zie ik het niet goed aflopen voor Dimi, maar hij mag mij verbazen.
 • Erwin De Gheldere

  2 maanden geleden
  Al moest het om 3 uur in de morgen zijn , deze wedstrijd zou ik niet willen missen.
 • Eric Bex

  2 maanden geleden
  Wright was in alle geval een veel sympathiekere wereldkampioen dan Price nu.
 • Anneleen Van den Bergh

  2 maanden geleden
  Snakebite is een drank, vandaar zijn bijnaam
 • simone joris

  2 maanden geleden
  Altijd mijn favoriet geweest nu nog ook zoals Dancing Dimi. Hopelijk kan Dimi zijn vriend verslaan !
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.