Een juichend AA Gent, één van de zaken dat België overeind houdt qua coëfficiënt.
Volledig scherm
Een juichend AA Gent, één van de zaken dat België overeind houdt qua coëfficiënt. © Photo News

Coëfficiëntenalarm! Club Brugge en AA Gent houden Belgische hoop levend, al is de kloof nog groot

EUROPEES VOETBALEen Europese avond met een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag. Tel daar het verlies van Club Brugge tegen Manchester City bij, en je krijgt... 0.600 punten. Na drie speeldagen staat België op de coëfficiëntenranking nog steeds 13de. Dat rechtstreeks ticket voor de Champions League komt steeds meer op de helling.

7 reacties

 • Peter Berg

  1 maand geleden
  Ze proberen zich hier altijd aan NL te spiegelen maar wat ze niet beseffen is dat ,als je bij Ajax gaat winkelen, je niet moet afkomen met 20 miljoen terwijl ze hier op tafel dansen als ze dat krijgen voor een absoluut talent. Paar jaar terug verkocht Ajax drie spelers voor in totaal 200 miljoen (75+75+50).
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  ??Om Rusland in te halen hoef je helemaal geen topprestatie te leveren Van Rusland vervalt volgend jaar 12,6 punt een volle 10 meer dan bij België en bij Oekraine 8 punten wat 5,4 punt meer dan Belgié is Alleen door het verval van seizoen 17/18 loop je de concurrentie al voorbij Verder , Sherif Tiraspol is de enige Moldavische ploeg nog in de race , het is het speeltje van een miljardair die er een vermogen in stopt en is totaal niet representatief voor de kwaliteit van het Moldavisch voetbal
 • Yves Gysel

  1 maand geleden
  Schaalvergroting, dus Benelux competitie is de enige manier om een sterkere competitie (financieel) te hebben. Ajax is zo wat de enige ploeg van de lage landen, die de laatste jaren nog goede prestaties hebben geleverd op Championship League niveau, maar die hun voetbalacademie is wereldtop en ze slagen er meestal in om hun talenten iets langer te houden.
 • eric debanne

  1 maand geleden
  In België is het amateur niveau helaas ...! Ik zie geen enkel winnen Europees noch Genk,Gent of antwerp ...🙄
 • Ivan Vergauwen

  1 maand geleden
  Er zal niet veel meer afgegleden kunnen zeker. Belgisch profvoetbal op amateurs niveau.