Brecel geeft Milkins het nakijken

PHOTO_NEWS
Luca Brecel heeft zich dinsdag in Cardiff geplaatst voor de tweede ronde van het Welsh Open snooker. De 19-jarige uit Dilsen-Stokkem haalde het met 4-0 van de Engelsman Robert Milkins, het nummer vijftien van de wereld.

Brecel (WS 66), die het voorbije weekend in de kwalificaties van het China Open nog met 5-1 verloor van Ronnie O'Sullivan, kwam in het eerste frame 53-9 achter. Het nummer één van ons land had een snooker nodig om het frame nog te winnen, iets waar hij in slaagde en met de kleuren de 1-0 op het bord zette. Ook in het tweede frame, waar beide spelers echt geen open kans kregen, bleek Brecel de beste.

Met een 53 break in frame drie werd het 3-0. Milkins, dit seizoen nog halvefinalist tijdens het International Championship, nam in het vierde frame een 36-0 voorsprong maar Brecel reageerde met een 56 break voor een 4-0 overwinning.

In zijn volgende wedstrijd neemt Brecel het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Engelsman Tom Ford (WS 43) en de Chinees Tian Pengfei (WS 94).