PN
Volledig scherm
PREMIUM
© PN


Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

WK WIELRENNENZes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”

17 reacties

 • André Christiaens

  2 dagen geleden
  Al meer dan 60 jaar is het ambras met de Belgische renners op een WK, kijkt het maar eens na, wie wilt nu die trui en het geld aan een ander geven, toch niemand, maar men vergeet ze rijden allemaal om te winnen de beste en de slechtste want iedereen die start is een mogelijke winnaar.
 • bernard vermeulen

  2 dagen geleden
  Jullie hebben allemaal gelijk, maar veel zal dit niet veranderen zondag.
 • François THIJS

  2 dagen geleden
  Lans breken voor de bondcoach? Daar zou ik toch maar mee wachten tot zondag. En Van Aert, Pogacar en Remco op drie? Ik hoop dat Tiesj zijn woorden dan niet moet inslikken.
 • Mario Tersago

  2 dagen geleden
  Toch spijtig om te lezen dat het weer het ene kamp is tegen het andere. Velen kunnen het blijkbaar niet laten rusten en vooruit kijken. Als belg zijnde en sprekende, hebben we prachtige goudhanen in onze ploeg en mooie kansen op winst. Nadien is het gemakkelijk praten, wat vorig jaar gebeurde is niemands fout. Elke fout of keuze kan gevolgen hebben en als alle ogen gericht zijn op één, moet je meer dan superbenen hebben om te kunnen winnen.
 • ivo vandevonder

  2 dagen geleden
  Duidelijker dan Theo van hoof kan het niet …. Stop met landenteams bij de profs… denkt er nu iemand dat wva achter laporte gaat rijden… en terecht , ze hebben dezelfde betaalheer