Lewis Hamilton (links) en Valtteri Bottas (rechts) stonden beiden op het podium in Zandvoort.
Volledig scherm
Lewis Hamilton (links) en Valtteri Bottas (rechts) stonden beiden op het podium in Zandvoort. © Photo News

Bottas, die naar Alfa Romeo verkast, doet wenkbrauwen fronsen bij Mercedes nadat hij (even) snelste ronde van Hamilton afsnoept: “Waarom niet?”

Formule 1Dat Max Verstappen gisteren in Zandvoort ging winnen, stond in de sterren geschreven. Voor Mercedes lag de focus in de laatste rondjes alleen nog op de snelste rondetijd, en het bijbehorende punt voor Lewis Hamilton. Valtteri Bottas ging nog bijna met die bonus aan de haal, tegen de roep van de ploegleiding in. Intussen raakte ook bekend dat de Fin vanaf volgend seizoen voor Alfa Romeo zal rijden.

13 reacties

 • Patricio Murphy

  3 maanden geleden
  In de formule 1 zit je om snel te rijden..tegenwoordig net een papschool...blij dat Bottas bij Alfa zijn zin zal kunnen gaan.
 • Jean Petermans

  3 maanden geleden
  Bottas, neen, het was Mercedes zelf die hem nieuwe banden hebben gegeven, en de opzet was dat indien Hamilton niet zijn tijd nog kon verbeteren, dan had Bottas die tenminste en niet nog de mogelijkheid voor Verstappen om nog een extra punt te halen.
 • Etienne Bertels

  3 maanden geleden
  Het is niet anders dan pakweg 40/50 jaar geleden heeft er dan niemand de documentaire gezien van Ronnie Peterson vorige week? Er is in al die jaren weinig verandert wat dat betreft. Het is niet de piloot die moet winnen maar het automerk.
 • willy staes

  3 maanden geleden
  Ferrari is eens gestraft voor teamordes , voor Mercedes gelden blijkbaar die regels niet .
 • Bart Engelen

  3 maanden geleden
  Topatleten? In hun dromen ja. Fit zijn ze alleszins maar daar houdt het op.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. “801 goals? Enkel als wij onze trainingsgoals meetelden”: PL-iconen Shearer en Henry diep onder de indruk van nieuwe mijlpaal Cristiano Ronaldo
  Play
  Premier League
  5

  “801 goals? Enkel als wij onze trainings­goals meetelden”: PL-iconen Shearer en Henry diep onder de indruk van nieuwe mijlpaal Cristiano Ronaldo

  Een nieuwe mijlpaal. Cristiano Ronaldo heeft na gisterenavond meer dan 800 goals gescoord in zijn profcarrière. De Portugees prikte tegen Arsenal nummers 800 en 801 en had zo een groot aandeel in de 3-2-zege van Manchester United. Met links, rechts, het hoofd en zelfs een paar keer met nog een ander lichaamsdeel. De waanzinnige statistiek wekt - uiteraard - veel bewondering op in de voetbalwereld. Ook bij Premier League-iconen Alan Shearer en Thierry Henry. Voormalig United-speler Patrice Evra pareert dan weer de kritiek van onder meer Jamie Carragher.
 1. “Had ik dan moeten sterven?”: olympische judokampioene zwaar toegetakeld door eigen partner en coach
  Meer sport
  3

  “Had ik dan moeten sterven?”: olympische judokampi­oe­ne zwaar toegeta­keld door eigen partner en coach

  Beroering in de judowereld. Margaux Pinot, 27 en olympisch kampioene in Tokio 2020 in de teamcompetitie, heeft klacht ingediend tegen haar partner en trainer Alain Schmitt (38) - zelf in 2013 judowereldkampioen. Ze zou afgelopen weekend het slachtoffer zijn geweest van huishoudelijk geweld. Inmiddels is Schmitt vrij. “Had ik dan moeten sterven?”, vraagt de Française zich af.