Lewis Hamilton (links) en Valtteri Bottas (rechts) stonden beiden op het podium in Zandvoort.
Volledig scherm
Lewis Hamilton (links) en Valtteri Bottas (rechts) stonden beiden op het podium in Zandvoort. © Photo News

Bottas, die naar Alfa Romeo verkast, doet wenkbrauwen fronsen bij Mercedes nadat hij (even) snelste ronde van Hamilton afsnoept: “Waarom niet?”

Formule 1Dat Max Verstappen gisteren in Zandvoort ging winnen, stond in de sterren geschreven. Voor Mercedes lag de focus in de laatste rondjes alleen nog op de snelste rondetijd, en het bijbehorende punt voor Lewis Hamilton. Valtteri Bottas ging nog bijna met die bonus aan de haal, tegen de roep van de ploegleiding in. Intussen raakte ook bekend dat de Fin vanaf volgend seizoen voor Alfa Romeo zal rijden.

13 reacties

 • Patricio Murphy

  2 maanden geleden
  In de formule 1 zit je om snel te rijden..tegenwoordig net een papschool...blij dat Bottas bij Alfa zijn zin zal kunnen gaan.
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Bottas, neen, het was Mercedes zelf die hem nieuwe banden hebben gegeven, en de opzet was dat indien Hamilton niet zijn tijd nog kon verbeteren, dan had Bottas die tenminste en niet nog de mogelijkheid voor Verstappen om nog een extra punt te halen.
 • Etienne Bertels

  2 maanden geleden
  Het is niet anders dan pakweg 40/50 jaar geleden heeft er dan niemand de documentaire gezien van Ronnie Peterson vorige week? Er is in al die jaren weinig verandert wat dat betreft. Het is niet de piloot die moet winnen maar het automerk.
 • willy staes

  2 maanden geleden
  Ferrari is eens gestraft voor teamordes , voor Mercedes gelden blijkbaar die regels niet .
 • Bart Engelen

  2 maanden geleden
  Topatleten? In hun dromen ja. Fit zijn ze alleszins maar daar houdt het op.