Boonen ontsnapt aan drama in racewagen: “De auto belandde letterlijk op 10 centimeter van mijn hoofd”

Boonen (uiterst links in beeld) crashte op het circuit in Assen.
Brecht Decancq Boonen (uiterst links in beeld) crashte op het circuit in Assen.
Hét beeld van de finale van het Belcar Endurance Championship 2019 was de crash van Tom Boonen en de Duitser Kenneth Heyer. 

In een snelle rechterbocht raakten de beide wagens elkaar, gingen samen aan meer dan 200 km/u van de baan en de gele Mercedes AMG-GT, die goed anderhalve ton weegt, belandde boven op de Norma M20FC van Tom Boonen. “Ik ging Kenneth voorbij en hij kwam te vroeg weer naar binnen en raakte me. De rest is één lange crash die erg slecht had kunnen aflopen”, aldus Tom Boonen. “Ik denk dat hij me niet zag. De auto belandde letterlijk op mijn auto op 10 centimeter van mijn hoofd. Ik heb echt erg veel geluk gehad.” Boonen en Heyer kwamen beiden met de schrik vrij.

De racewagen van Boonen na de crash.
Joost Custers De racewagen van Boonen na de crash.
BELGA
Tom Boonen
VTM NIEUWS Tom Boonen19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Vinck

  Dit hoort bij racen en Tom weet wel wat hij doet. Verder veel succes.

 • Flor Peeters

  Waarom die onnodige risico’s nemen. Hij heeft een vrouw en twee kindjes die hem meer nodig hebben dat dat Tom zijn leven in de weegschaal legt en voor het geld zal het niet zijn denk ik.

 • Ivan Roelands

  Hij die aan de binnenkant van de bocht zit heeft meestal ongelijk.

 • Leopold Vanhoof

  Hopelijk schat hij zijn geluk naar waarde in.

 • robert luytens

  Hij zal wel een mooi spaarpotje bijeen gefietst hebben , zou het niet beter zijn hiervan samen met vrouw en kinderen te profiteren in plaats van iedere keer aan dat 'dun draadje' te gaan hangen ??