Bizarre neusbreuk voor MMA-vechter na bruut duel in kooi

Perry
Twitter/danawhite Perry
Een gemiddelde MMA-partij gaat er pittig aan toe, maar gisteren maakten UFC-weltergewicht Mike Perry en tegenstander Vincente Luque het wel érg bont. Eerstgenoemde verloor de wedstrijd én hield er een lelijke neusbreuk aan over, zo is te zien op een foto die na de wedstrijd op sociale media circuleerde.  

Tijdens het mixed martial arts-evenement, dat plaatsvond in het Uruguayaanse Montevideo, werd Perry zo hard geraakt, dat zijn neus letterlijk verschoof. Het voorval voltrok zich tijdens de tweede ronde van het gevecht, toen Luque Perry een knietje gaf. Hij raakte vol de neus van de Amerikaanse vechter.

Toch was dat voor de kranige Perry geen reden om het gevecht te stoppen. Hij vocht het duel ondanks zijn verwondingen uit, om na afloop van een aanvankelijk verdeelde jury te horen dat hij nipt verloren had. 

Tijdens de kooigevechten staan doorgaans grote mannen, gehuld in boxershorts tegenover elkaar. Ze dragen handschoenen met kleine stootkussens en open vingers, waarmee ze hoeken en stoten kunnen plaatsen. Bij MMA  gelden er bijna geen regels: deelnemers mogen zelfs armklemmen en verwurgen. De sport is een combinatie van boksen, kickboksen, wostelen, jiu-jitsu en judo. 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gerard wauters

  Wat een artikel. Bijna geen regels? De "journalist" moet zich eerst eens een beetje verdiepen in deze sport, en hij zal zien dat er veel regels zijn. In voetbal wordt er veel vuiler gespeeld. Van welke sport hou jij Andy? Vinkenzetten?

 • Danny De Graeve

  Up zen bakkes. Mischien een zalfje proberen van Coucke?

 • Cindy Dandois

  Hoezo gelden er bijna geen regels??? Wauw welke sjlemiel heeft dit artikel geschreven??? Regels... niet in de ballen trappen, geen neergehaalde tegenstander in het gezicht trappen, geen stoten naar de strot, geen vingers omdraaien, geen vingers in de ogen, geen stoten in de nek of ruggengraat of achterkant hoofd, niks in neusgaten,... geen haren trekken, niet bijten, niet krabben, niet spugen, niet slaan na de bel, als dd scheids zegt stop is het stop, niet in de kooi grijpen... enz enz enz

 • sam verheven

  Leven voor u sport. Respect

 • Andy De Schieter

  Dat heeft niets met sport te maken, maar is enkel haantjesgedrag. Wie het hardste kan kloppen is gewonnen, is gewoon belachelijk. Voetbal en koers vind ik al even belachelijk.