Radja Nainggolan en Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Radja Nainggolan en Frank Vandenbroucke. © Photo News

“Binnenkort spelen hier 22 derderangs buitenlanders tegen mekaar. Is dat wat de regering wil?”

“Een drama”, zo noemt Trudo Dejonghe de manier waarop de regering het gunstregime van het voetbal wil hervormen. “Topclubs met Belgische eigenaars die wél goed werken worden afgestraft door ronduit populistische maatregelen.” En zo dreigt België nog meer het Singapore aan de Noordzee te worden.

269 reacties

 • domien deschutter

  1 week geleden
  Moeten ze maar eigen jeugd beter opleiden
 • René Van Halen

  1 week geleden
  Waarom moeten wij meer sociale bijdragen betalen dan derderangs buitenlandse voetballers?
 • Jean-Marie Gijsen

  1 week geleden
  De eersteklasseclubs in België zijn het OCMW van de FIFA, UEFA. Als ze nergens meer aan de bak komen mogen ze dikbetaald hier in eerste klasse spelen aan een gunsttarief. En al dat geld verdwijnt met de noorderzon. Eigen jeugd heeft er niks aan.
 • Ivan Beelaert

  2 weken geleden
  Alle eerste klasse ploegen spenderen miljoenen euro's aan hun jeugd opleiding,wel gebruik ze dan en dat kost minder dan al die derde rang transfers .Maar ja ,wie verdiend dan daar niks mee ,dat is de vraag.
 • Rudy VanRemoortele

  2 weken geleden
  Brood en spelen neem je niet af.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. ONS RAPPORT. Drie Club-spelers met 7, een 5 voor "heel bleke” De Ketelaere - Antwerp grossiert in zesjes
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  4

  ONS RAPPORT. Drie Club-spe­lers met 7, een 5 voor "heel bleke” De Ketelaere - Antwerp grossiert in zesjes

  Geen winnaar op het veld in Antwerp - Club, al wint blauw-zwart over negentig minuten op punten. Dat reflecteert zich ook in onze spelersbeoordelingen met drie bezoekers die een 7 op 10 krijgen. Bij Club bleef alleen De Ketelaere onder de verwachtingen: ‘CDK’ heeft duidelijk even nood aan wat rust. Geen 7's voor Antwerp, wel veel zessen en ook enkele jongens die ondermaats bleven. Ons individuele spelersrapport.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.