Binnenkort controles op doping in fitnesscentra Brussel en Wallonië

thinkstock
De Franstalige antidopingfederatie ONAD zal binnenkort ook amateursporters kunnen bestraffen als ze de dopingregels overtreden. De Franse gemeenschap zal daar eind maart of begin april een nieuw decreet over goedkeuren. Dat schrijft Le Soir vandaag.

Het gaat om de omzetting van de antidopingcode van het wereldantidopingagentschap WADA. ONAD zal daardoor binnenkort in staat zijn om ook amateursporters te controleren op doping, zelfs als ze niet zijn verbonden aan een sportclub, zoals bijvoorbeeld in fitnesscentra. 

Wie tegen de lamp loopt, riskeert een schorsing van 1 tot 4 jaar of een boete van 350 tot 10.000 euro. In Vlaanderen werd de WADA-code al enkele jaren geleden omgezet in een nieuw decreet. Sindsdien worden er 20 tot 30 procent meer dopinggevallen geregistreerd.

De Franstalige antidopingfederatie ONAD zal binnenkort ook amateursporters kunnen bestraffen als ze de dopingregels overtreden. In Vlaanderen werd de WADA-code al enkele jaren geleden omgezet in een nieuw decreet. Sindsdien worden er 20 tot 30 procent meer dopinggevallen geregistreerd.
Thinkstock De Franstalige antidopingfederatie ONAD zal binnenkort ook amateursporters kunnen bestraffen als ze de dopingregels overtreden. In Vlaanderen werd de WADA-code al enkele jaren geleden omgezet in een nieuw decreet. Sindsdien worden er 20 tot 30 procent meer dopinggevallen geregistreerd.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  En wat als ze die nep gewichtheffer betrappen? hoeveel studenten gebruiken, diploma afpakken?een zakenman die zich niet Happy voelt voor een grote deal?zaak afketsen?laat ze maar komen ze kunnen constateren dat er gebruikt wordt verder niets.

 • armand van meerbeek

  Haha. Dat wil ik nog zien! Die paljaskes van ONAD die mij gaan willen controleren. Wat denken die wel....

 • hugo van de velde

  Velen in deze commentaren kunnen geen deftig woord op papier krijgen. Doping of onkunde?

 • Vera De geest

  Weer de wielrenners de fitnesscentra gebruiken ze veel meer en worden ze onrustig

 • Ramon Simon

  Schorsen van wat als je niet aangesloten zijt? Gaan ze op een zondagochtend aan u deur komen bellen voor een plasje? Een enkelband aandoen om te zien dat je niet fiets? Probeer dit in de praktijk te brengen en dan zie je hoe belachelijk het is.