Belgische WK-selectie ligt zo goed als vast

Sven Vanthourenhout.
RV Sven Vanthourenhout.

De Belgische selectie voor het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf (2 februari) ligt zo goed als vast. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de zeven namen in zijn hoofd, zo vertelde hij eerder. Die veldrijders zijn Laurens Sweeck, Eli Iserbyt, Toon Aerts, Tim Merlier, Wout van Aert (allen in de top vijf op het BK), Michael Vanthourenhout en in principe Quinten Hermans. Die laatste finishte gisteren wel pas als elfde in Antwerpen, terwijl Gianni Vermeersch als zesde over de streep kwam. Mag Vermeersch dan toch nog hopen op een WK-ticket? 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Pijnacker

    De 'sollicitatie' van Wout van Aert was opmerkelijk op Sporza. Eind december sprak hij nog uit de overtuiging te willen hebben voor de medailles te kunnen gaan voor de overweging voor start op het WK. Nu vind hij het feit dat hij bij de beste 7 Belgen behoort 'voldoende' en een top 5 op het BK bevredigend. Iedereen weet wat Wout mee gemaakt heeft en wat hij nu presteert zal best prima zijn, maar spreek vooraf dan wel de ambitie uit voor het podium te gaan en speel geen verstoppertje.