Belg Wolfgang Reip wint in Castellet

PHOTO_NEWS
De Belg Wolfgang Reip heeft gisteren in Frankrijk de 6 uur van Castellet, derde manche in de Blancpain Endurance Series, gewonnen. Hij deed dat in een Nissan GT-R, die hij deelde met de Brit Alex Buncombe en de Japanner Katsmumasa Chiyo. Het trio had in de generale repetitie voor de 24 uur van Spa slechts acht seconden voor op de Britten Steven Kane, Andy Meyrick en Guy Smith (Bentley Continental). In een BMW Z4 werd Maxime Martin met de Duitser Lucas Luhr en de Fin Markus Palttala op tien seconden derde.

De Nissan nam na 2 uur en 25 minuten de leiding en bleef vanaf dan op de voorposten, al werd het verschil nooit groot. Martin, Luhr en Palttala, die voor het Belgische Marc VDS-team rijden, zorgden voor een bijzonder knappe prestatie. Na een motorwissel moesten ze van in de pitlane starten. Ze moesten dus bijba het hele pak (59 deelnemers) voorbij om naar de derde plaats op te rukken.

Fred Vervisch (Audi R8 LMS Ultra) werd negende, Maxime Soulet (Bentley Continental) twaalfde en Adrien De Leener (Ferrari 458) zeventiende. Laurens Vanthoor (Audi R8 LMS), nochtans tot de favorieten gerekend, eindigde na problemen met de versnellingsbak op een bescheiden dertigste plaats.

De volgende afspraak op de kalender is de 24 uur van Spa op zaterdag 25 en zondag 26 juli.

PHOTO_NEWS