Bedrog van Abt krijgt nog staartje: Audi schorst Duitser nadat die profgamer had ingeschakeld voor virtuele race

Vandoorne was niet gelukkig na de race.
Twitch Stoffel Vandoorne. Vandoorne was niet gelukkig na de race.
Audi Sport heeft zijn Formule E-piloot Daniel Abt voor dit seizoen een schorsing opgelegd. De Duitser werd afgelopen weekend gediskwalificeerd omdat hij vals speelde in de Race at Home Challenge, de virtuele racecompetitie in de Formule E. 

In de vijfde manche van het seizoen eindigde Abt zaterdag op het virtuele Tempelhof-stratencircuit van Berlijn als derde, maar hij bleek niet zelf achter het stuur van de simulator te hebben gezeten. Hij liet zich vertegenwoordigen door een professionele gamer.

De organisatie van de Formule E, die ook de online-competitie tussen de coureurs uit de elektrische raceklasse organiseert, besloot de Duitser nadien te diskwalificeren. Abt raakt ook alle punten kwijt die hij in de voorgaande vier races had verzameld. De coureur toonde spijt en beloofde 10.000 euro over te maken naar een goed doel. 

Stoffel Vandoorne finishte zaterdag nog maar eens als tweede, achter de Brit Oliver Rowland. De Kortrijkzaan vroeg zich gedurende de livestream al openlijk af of Abt wel zelf achter het stuur zat. Bij de interviews na afloop bleef het videoscherm van de Duitser op zwart staan. Het bedrog kwam al snel uit en een dag later werd de uitslag aangepast.

De reactie van Vandoorne, die zaterdag al besefte dat er iets niet pluis was:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Stoffel Vandoorne heeft ‘valsspeler’ door: rivaal schakelt profgamer in om in zijn plek virtuele race te betwisten
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Laurens Hostens

    Zelfs voor een virtueel spelletje is er al bedrog...Man man man. Abt 2 jaar schorsen, het zal hem leren.

  • Laurens Hostens

    Zelfs voor een virtueel spelletje is er al bedrog...Man man man. Abt 2 jaar schorsen, het zal hem leren.