Beachvolleyballers Dries Koekelkoren en Tom Van Walle derde in Skopje

PHOTO_NEWS
Op het CEV Satellite-toernooi hebben Dries Koekelkoren en Tom van Walle een derde plaats behaald. In de troosting versloegen ze de Denen Kildegaard en Abell vlot met 2-0 (21-16 en 21-16).

Zo eindigen de Belgen het toernooi in Macedonië zoals ze er aan begonnen: met winst tegen hetzelfde Deense duo. Vrijdag kwamen de Denen nog dicht in de buurt (21-18 en 21-19). Zondag walsten de Belgen er over.

In de halve finales bleken Kosiak en Rudol een maat te sterk. Vrijdag was dat nog anders: de Polen (seed 1) vochten in een thriller van een tweede ronde een bikkelharde strijd uit met de Belgen. In een spannende beslissende set waren het Koekelkoren en van Walle die mochten juichen en zich onmiddellijk plaatsten voor de kwartfinales op zaterdag. Daarin werd een Lets duo opzij gezet en dat betekende een halve finale opnieuw tegen de Polen Kosiak en Rudol, die zich via de verliezersronde in de halve finales hadden geknokt. Dit keer was het Pools duo te sterk. Met 21-17 en 21-19 gingen de Belgen voor de bijl.