Bashir Abdi, kandidaat nummer één voor de trofee van Sportman van het Jaar?
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi, kandidaat nummer één voor de trofee van Sportman van het Jaar? © AFP

Bashir Abdi kandidaat nummer één Sportman van het Jaar? “Één ding is zeker: het zal heel close zijn dit jaar”

Meer sportNa de glansprestatie van Bashir Abdi in Rotterdam: maakt hij kans om Sportman van het Jaar te worden? De concurrentie is groot. Drie ex-laureaten schatten zijn kansen in. Frederik Van Lierde, Vincent Rousseau en Stefan Everts: “De mensen die stemmen, weten hoe de aandacht verdeeld is. En misschien zijn ze geneigd om het een bepaalde kandidaat meer te gunnen.”

13 reacties

 • frank Van den Abbeele

  1 maand geleden
  Zeggen dat de marathon een minder populaire sport is en het eenmalige prestatie is van Bashir ( een europees record in deze discipline is zeer uniek en brons op OS telt blijkbaar niet mee ) getuigt van onwetendheid.Los daarvan is Wout een waardige concurrent .moeilijke beslissing mi.
 • Maria Briers

  1 maand geleden
  Wout van Aert verdient het meer, hij heeft toch mooie dingen laten zien als men het over een heel jaar bekijkt. Dat van Bashir Abdi is éénmalig en nog recent in een minder populaire sport. Binnen een maand is men dit vergeten. Dus hij moet nu toch daarom niet gekozen worden als Sportman van het Jaar.
 • Felix Strackx

  1 maand geleden
  Omdat hij 1 wedstrijd gewonnen heeft?
 • Pol Van Bree

  1 maand geleden
  Wout zonder twijfel..
 • René Van Halen

  1 maand geleden
  Mathias Casse is wel wereldkampioen geworden in een mondiale sport als judo. Dat is hoger dan een Europees record.
 1. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.