Bashir Abdi, kandidaat nummer één voor de trofee van Sportman van het Jaar?
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi, kandidaat nummer één voor de trofee van Sportman van het Jaar? © AFP

Bashir Abdi kandidaat nummer één Sportman van het Jaar? “Één ding is zeker: het zal heel close zijn dit jaar”

Meer sportNa de glansprestatie van Bashir Abdi in Rotterdam: maakt hij kans om Sportman van het Jaar te worden? De concurrentie is groot. Drie ex-laureaten schatten zijn kansen in. Frederik Van Lierde, Vincent Rousseau en Stefan Everts: “De mensen die stemmen, weten hoe de aandacht verdeeld is. En misschien zijn ze geneigd om het een bepaalde kandidaat meer te gunnen.”

13 reacties

 • frank Van den Abbeele

  1 jaar geleden
  Zeggen dat de marathon een minder populaire sport is en het eenmalige prestatie is van Bashir ( een europees record in deze discipline is zeer uniek en brons op OS telt blijkbaar niet mee ) getuigt van onwetendheid.Los daarvan is Wout een waardige concurrent .moeilijke beslissing mi.
 • Maria Briers

  1 jaar geleden
  Wout van Aert verdient het meer, hij heeft toch mooie dingen laten zien als men het over een heel jaar bekijkt. Dat van Bashir Abdi is éénmalig en nog recent in een minder populaire sport. Binnen een maand is men dit vergeten. Dus hij moet nu toch daarom niet gekozen worden als Sportman van het Jaar.
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Omdat hij 1 wedstrijd gewonnen heeft?
 • Pol Van Bree

  1 jaar geleden
  Wout zonder twijfel..
 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Mathias Casse is wel wereldkampioen geworden in een mondiale sport als judo. Dat is hoger dan een Europees record.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Pro League stuurt profclubs komende drie seizoenen naar ‘Business School’, broodnodig nu nieuw recordverlies zich aankondigt
  Belgisch voetbal
  2

  Pro League stuurt profclubs komende drie seizoenen naar ‘Business School’, broodnodig nu nieuw recordver­lies zich aankondigt

  De Pro League verplicht elke professionele voetbalclub om een crashcursus te volgen aan de universiteit Antwerpen. Kostprijs: tussen de 7.500 en 8.500 per persoon. Een nieuwe stap in de good governance die CEO Lorin Parys voor ogen heeft. In het lessenpakket zit onder meer een module over financieel beheer. Broodnodig, zal later deze week blijken: de voetbalbond zal een nieuw recordverlies van het Belgisch voetbal aankondigen.
 3. Dallas van superster Doncic haalt controversiële Irving binnen voor de neus van de Lakers, gefrustreerde LeBron: “Misschien ligt het aan mij”
  NBA

  Dallas van superster Doncic haalt controver­siële Irving binnen voor de neus van de Lakers, gefrus­treer­de LeBron: “Misschien ligt het aan mij”

  De overgang van NBA-ster Kyrie Irving van Brooklyn Nets naar Dallas Mavericks is helemaal rond. De ‘Mavs’ troeven met hun trade onder meer LA Lakers af, tot frustratie van LeBron James. Irving is voor elk team een versterking op het veld, maar ernaast was hij in Brooklyn zeker niet onomstreden. Zo weigerde hij onder meer om zich te laten vaccineren tegen corona en op sociale media verwees hij naar een documentaire die door velen wordt beschouwd als antisemitisch.