“Avond van de chaos”: Organisatie CL-finale en Franse politie onder vuur na gebruik van traangas in buurt van kinderen, ruim 100 voetbalfans gearresteerd

UPDATEDe Champions League-finale werd zaterdagavond met meer dan dertig minuten uitgesteld. Duizenden Liverpool-supporters geraakten niet op tijd in het stadion en stonden in een enorme wachtrij. “De poorten aan de Liverpool-zijde raakten geblokkeerd door duizenden fans die met valse tickets probeerden binnenraken”, verklaart de UEFA de chaos in een statement. Om de supporters uiteen de drijven zette de politie zelfs traangas in. Er werden meer dan honderd mensen gearresteerd. Op beelden waren ook fans te zien die over omheiningen kropen om toch het stadion binnen te raken.

7 reacties

 • jean pierre rooseleir

  3 maanden geleden
  De fans gedragen zich niet en de organisatie trok op niets en weer wordt de politie beschuldigd.
 • Eddy Willems

  3 maanden geleden
  Toevallig weer met een Engelse ploeg dat er amok is. Is dat al ooit anders geweest?
 • Wim Gunst

  3 maanden geleden
  Etienne, het probleem was de organisatie. Terwijl er fransen over het hekken kropen stonden er maar 2 stewards, terwijl de politie het nodig vond de engelsen met ticket te bespuiten met traangas. Triestig
 • Marc Geerts

  3 maanden geleden
  Je mag komen in welk land dan ook, overal denken de Engelsen dat ze zich alles kunnen permiteren. Ik woon nu 6 jaar in Spanje en doe mijn best om enkele woorden Spaans te spreken, de Engelsen vertikken het om zelfs maar " goede morgen " in het Spaans te zeggen. Blijf dan in uw eigen land hé.
 • Filip Vanlaeken

  3 maanden geleden
  Liverpool... uit de Heizel hebben ze niks geleerd. Die club moest ontbonden worden. En geef als straf maar 2 europa tickets v Engeland aan België. En schaf ineens die 4 tickets voor 1 land af in de landencompetities.