Zware gevolgen voor motorcoureur die rem concurrent dichtkneep: ontslagen bij huidig team en ook zijn nieuwe ploeg wil hem niet meer

Screenshot MotoGP
Romano Fenati lijkt een vervolg van zijn loopbaan in de motorsportwereld te kunnen vergeten. Marinelli Snipers ontsloeg de Italiaan vandaag. MV Agusta, de ploeg waar hij na dit seizoen zou gaan rijden, liet hem weten dat hij bij hen niet welkom meer is.

Beide teams namen het besluit na het gedrag van Fenati tijdens de Moto2-race in de Grote Prijs van San Marino. De coureur kwam tijdens de race op het circuit van Misano op een recht stuk naast zijn landgenoot Stefano Manzi rijden en duwde de remhendel in van de motor van Manzi, die daardoor heel even uit balans raakte, maar wel overeind bleef. De tuchtcommissie van de internationale motorsportfederatie FIM schorste de Italiaan voor de komende twee grands prix.

"Dit is het ergste wat ik ooit in een motorsportwedstrijd heb gezien. Echte sportmensen zouden dit nooit op deze manier doen", aldus Giovanni Castiglioni, de baas van MV Agusta.

Fenati eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap van de Moto3 en verdiende promotie naar de Moto2. Hij won tien GP's in de lichte klasse. In de zwaardere klasse Moto2 heeft de Italiaan, die al vaker van roekeloos gedrag is beticht, dit jaar nog weinig laten zien. Hij staat negentiende in de tussenstand.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ETIENNE BOECKX

  Dat is het minste ! Men moet deze gast ook aanklagen voor poging tot moord ! Hij weet toch hoe gevaarlijk dat deze (sport ) bezigheid is !

 • Ronny Severeyns

  Iedereen schreeuwt moord en brand over Fenati, maar de herhaaldelijke verxoeilijke manoeuvres van Manzi blijven ongestraft. Hij duwde in de voorafgaande ronde Fenati expres van de baan in een bocht aan hoge snelheid, waarmee je ook iemand potentieel zwaar kan verwonden. En hij trapte vol op het bovenbeen van Fenati terwijl ze op hoge snelheid zij aan zij op de volgende bocht af reden. Manzi mag wat mij betreft even zwaar bestraft worden. Hij was trouwens ook niet aan zijn proefstuk toe.

 • Rik Coppens

  Dit is geen sport.

 • Moreno Tecchio

  Idd zo moet dat , zo iemand hoort niet thuis in de sport ! Helaas zal het met hem slecht aflopen , dit soort figuren gaan meestal de verkeerde weg op !

 • patrick roels

  Goed van de ploegen maar wat een blamage voor de bond 2 wedstrijden maar schorsen