Xavier Siméon blikt tevreden terug op MotoGP-debuut

Xavier Siméon.
Getty Images Xavier Siméon.
Xavier Siméon (Ducati) vierde vandaag  met de GP van Qatar, de openingsmanche van het WK op het circuit van Losail, zijn debuut in de MotoGP. De Brusselaar eindigde als 21e op ruim 46 seconden van de Italiaanse winnaar Andrea Divizioso. "Globaal gezien ben ik tevreden met mijn prestatie", verklaarde Siméon nadien.

"Door mijn laatste plaats op de startgrid wilde ik me op voorhand geen doelen stellen", legde Siméon uit. "Achteraf kan ik met een tevreden gevoel terugblikken. Ik stelde mijn chrono elke ronde scherper en dat vind ik positief. Het niveau in de MotoGP ligt erg hoog, en vorig jaar was ik zeker in de punten gevallen met mijn tijden van vandaag. Maar ik heb veel ervaring opgedaan en blijf hard werken."

Dovizioso (Ducati) ging met de zege aan de haal. De Italiaanse vicewereldkampioen bleef de Spaanse titelverdediger Marc Marquez (Honda) voor. De Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) vervolledigde het podium. 

Getty Images
Getty Images2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudolf jacobs

    goed gedaan,ben content voor u ,ik raad toch wat meer powertraining aan ,Mocht het nog kunnen zeg ik er wel bij ,ik ben jou trainer niet,maar je zal het zelf wel beter weten dan ik,jij bent de coureur en kent jezelf best ,toch nog dikke proficiat en doe zo voort en nog beter een fan

  • lu dendikke

    Zeer knap!!!!!