WK-leider Zarco is beste in Moto2, Siméon zestiende

Johann Zarco.
REUTERS Johann Zarco.
De Fransman Johann Zarco (Kalex) heeft de Grote Prijs van Tsjechië in de Moto2 gewonnen. Op het circuit van Brno haalde de WK-leider het voor de Spanjaarden Alex Rins en Esteve Rabat, ook Kalex.

Voor de 25-jarige Zarco was het de vierde zege van het seizoen. Onze landgenoot Xavier Siméon (Kalex) werd in deze elfde WK-manche zestiende, op 21 seconden van Zarco. In de WK-stand is hij zesde.

De Italiaan Niccolo Antonelli was in Brno de beste in de Moto3-klasse. De Honda-rijder haalde het in een incidentrijke race voor zijn land- en teamgenoot Enea Bastianini en de Zuid-Afrikaan Brad Binder (KTM). Voor de 19-jarige Antonelli was het zijn allereerste zege. De Britse WK-leider Danny Kent (Honda) kwam als zevende over de streep en blijft na elf manches leider in de tussenstand. Livio Loi (Honda) moest tevreden zijn met de achttiende plaats op ruim acht seconden van Antonelli. Twee weken geleden was de jonge Limburger nog de beste in de Grote Prijs van Indianapolis. Hij boekte toen zijn eerste overwinning in de Moto3.