WK-leider Herlings onder het mes voor gebroken sleutelbeen

EPA
De Nederlander Jeffrey Herlings heeft vandaag op training in het Nederlandse Berghem een sleutelbeenbreuk opgelopen. De leider in het WK MXGP moet onder het mes en mist wellicht de GP van Lombardije komend weekend.

De 23-jarige Herlings won dit seizoen acht van de tien WK-manches. Afgelopen weekend domineerde hij opnieuw in de GP van Frankrijk in Saint-Jean d'Angely. In de WK-stand bouwde Herlings (486 punten) een voorsprong van 62 punten uit op eerste achtervolger en ploegmaat Antonio Cairoli. Onze landgenoot Clément Desalle (Kawasaki) volgt met 351 punten op ruime afstand.

Indien Herlings komend weekend niet in actie komt, krijgt de Italiaan Cairoli in Ottobiano voor eigen publiek een uitgelezen kans om de kloof op de Nederlander te verkleinen. Vorig jaar won Cairoli de GP van Lombardije.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glenn Wouters

  Guy, nu ga je toch niet proberen te beweren dat herlings niet met zijn machine overweg kan. De foutjes die hij maakt zie ik Antonio ook maken. Herlings krijgt gewoon meer snelheid uit de machine. Het verschil zit hem in het bochtenwerk, Herlings gaat er vloeiend door (rijden zeg maar) terwijl de anderen er hoekig door gaan (even alle snelheid eruit, kort draaien en optrekken)

 • guy vermeulen

  Zullen hem wel prepareren met wat bevriezing en spuiten om wedstrijd misschien te kunnen uit rijden. Normaal duurt deze genezing 6 -8 weken,verder geen zever er over. Heb zijnen stunt voor mijn ogen gezien bij Everts and friends toen hij zijn dijbeen brak ! Stond ook op kop van wk. Was snel gedaan de kop , WK verloren.Had beter gedaan gelijk de meesten , niet mee gereden. Heeft zo al een WK of 3 verspeelt.

 • Pe Berg

  die kan drie weken met verlof en dan is hij nog leider. Jammer dat Belgen niet veel meer voorstellen in de MGP.

 • Gunther Bouchout

  Hij heeft Cairoli helemaal niet onderuit gereden! En als je rustig rijd win je niets. Als er iemand is die een KTM onder controle heeft zal het Herlings wel zijn,anders sta je niet op kop van het WK. Anderzijds blijft het een sport met veel risico dus dit is gewoon pech.

 • guy vermeulen

  Had het al geschreven in begin van het seizoen, veel te geweldig en kan anderen niet laten winnen !! Twee weken geleden rijd hij Cairoli onderuit,voor wat was dit nodig ? als je 50 punten voorsprong hebt ? Blijkbaar rijdt nog dikwijls de KTM met Herlings ! Hopelijk komt alles goed ! Cairolie,rustig aan en rijdt met je verstand ,ge zult de puntjes wel zien aan dikken. Op naar de tiende WK titel !! Het is je gegunt.